Startsiden/Kultur/Norsk/Dalane Folkemuseum

Dalane Folkemuseum

print.png email  .png
Dalane Folkemuseum på Bakkebø Dalane Folkemuseum ble grunnlagt i 1910 og er regionmuseum for Dalane. Museet har i dag bygninger og anlegg spredt over hele Dalane. I Eigersund kommune er Hovedsamlingen på Slettebø og Egersund Fayancemuseum åpen for besøkende.

Loading map...

foto egersund Dalane Folkemuseum SemHadland liteHovedanlegget på Slettebø ved Egersund. Sorenskriver Feyers gård på Slettebø ble oppført i 1850-årene. Hovedbygning, gårdsbestyrerbolig og vognskjul utgjør i dag Feyers gårdsanlegg. Sammen med brakker fra den tyske militærleiren på Slettebø, et skolehus og lysthus fra 1830-årene utgjør de senteret i Dalane Folkemuseums anlegg. På museumsanlegget i Slettbø er museets kulturhistoriske gjenstander utstilt. Gjennom omvisning i historiske bygninger møter besøkende bonden, håndverkeren og borgerskapet sitt hverdagsliv.

Egersund FayansemuseumEgersund Fayansemuseum er en del av Dalane Folkemuseum og holder til i de gamle fabrikklokalene til Egersund Fayancefabrik, 2. etg i Amfi Eikunda. Museet gir et innblikk i produksjonen fra fayancefabrikken og har mange verdifulle skatter fra produksjonstiden. Ny spesialutstilling ”Bildene forteller”, en utstilling der fotografiet er historiefortelleren. Egersund Fayancemuseum har et eget berørøringsgalleri for svaksynte og blinde.

BilstadhusetBilstadhuset . Nygaten 14, Egersund. Huset er oppført kort etter bybrannen i 1843. Originale intakte interiører fra siste halvdel av 1800-tallet. Komplett seilmakerverksted fra samme periode.


Relaterte lenker

Dalane folkemuseum

Opprettet 8. mars 2010 Oppdatert 2. juli 2012