I medhold av plan- og bygningsloven §§ 12-8 og 17-4 varsles oppstart av detaljreguleringsplan og oppstart av forhandling av utbyggingsavtale for detaljregulering konsentrert bebyggelse K3, Leidlandshagen i Eigersund kommune. PlanID 20090008-02

Forslagsstiller

Forslagsstiller er Hellvik Hus Hellvik AS.

Planområdet

Planområdet ligger på Leidland, nord på Søre Eigerøya. Planområdet utgjør et areal på 11,13 daa, og omfatter område K3 i gjeldende reguleringsplan for Leidlandshagen (16-31) fra 2009. Planens begrensning er vist med svart, stiplet linje i kartutsnitt under.

Formålet med planen

Hensikten med planarbeidet er detaljregulering av K3 til konsentrert bebyggelse med tilhørende funksjoner.

Forhåndskonferanse

Det er avholdt formelt oppstartsmøte med Eigersund kommune den 25. februar 2015.

Krav til konsekvensutredning

Planlagte tiltak er vurdert i forhold til forskrift om konsekvensutredninger, vedlegg I og II. Planområdet er regulert i plan 16-31 Leidlandshagen til boliger. Planlagte tiltak er i tråd med overordnet plan og faller dermed ikke inn under forskriftens §§ 2, 3 eller 4. Planlagte tiltak vurderes som ikke konsekvensutrednings-pliktige.  

Utbyggingsavtale

Ja, i den grad kommunen skal overta noe teknisk anlegg innenfor planområdet. Behov avklares nærmere med teknisk avdeling i kommunen.

Aktuelle reguleringsformål

Konsentrert småhusbebyggelse, kjøreveg, parkering/garasjer, uteoppholdsareal/hage med flere.

Beskrivelse av tiltaket

I forbindelse med utbygging av feltet K3 på Leidlandshagen er det behov for å endre bebyggelsesplanen som ligger til grunn for reguleringsplanen. Endring av bebyggelsesplan utløser krav om detaljplan. Krav til utnyttelse og byggehøyder videreføres i hovedsak.

Innenfor området planlegges 30-35 boenheter som konsentrert bebyggelse med tilhørende parkering og uteareal. Det vil i planprosessen bli utført en geologisk vurdering av rasutsatte områder.

Kontaktinformasjon

Eventuelle kommentarer eller merknader til planarbeidet kan rettes skriftlig til Kristiansen & Selmer-Olsen AS Sivilarkitekter, Strandgaten 32, 4400 Flekkefjord eller på e-post flekkefjord@arkkso.no.

Kopi av innspill sendes Eigersund kommune v/ Plankontoret, Pb. 580, 4379 Egersund eller e-post post@eigersund.kommune.no.

Høringsfrist

Frist for innspill er innen 27.04.15.

Annet

Varselet kan også ses på arkkso.no.

Aktuelle offentlige myndigheter, kommunens avdelinger/utvalg, energiverk, interesseorganisasjoner, berørte grunneiere og naboer m.fl. varsles i likelydende brev/e-post. Grunneiere bes å underrette ev. leieboere/rettighetshavere.

Det gjøres oppmerksom på at det ikke vil bli sendt eget foreløpig svar til mottatte merknader/innspill. Innkomne merknader vil bli referert og kommentert i planforslaget. Det blir anledning til å uttale seg til planforslaget under offentlig ettersyn etter førstegangs politisk behandling, før planen vedtas i kommunestyret.

Relaterte dokumenter