Først av alt vil vi på vegne av alle Eigersundere ønske deg / dere velkomne til å etablere dere i byen vår. Noe av det første som er viktig å få klarert før man flytter til et sted, er at man finner et sted å bo. I Egersund har man en rekke valgmuligheter enten man ønsker å kjøpe ei ny tomt, eller vil overta et litt eldre hus. Egersund Sentrum og området rundt består hovedsakelig av hus fra 1800-tallet og første del av 1900-tallet. Områdene rundt har hus bygget etter dette og en vil finne nye boligfelt spredt rundt om. Ønsker en å bo mer landligt kan en kikke mot bygdene Hellvik og Helleland. I eigersund vil du finne det meste, alt fra klassiske eldre hus til nye moderne med og uten hage. Leilighetsbygg har vi også.

Etter å ha funnet en plass å bo er det kanskje på tide å tenke på eventuell barnehage/skoleplass til dine barn. Egersund har 8 kommunale og 5 private barnehager. Mer om disse vil du finne på disse sidene. Vi har også flere offentlige og private grunnskoler. Hvilken skole hvert enkelt barn går på avhenger av hvor man bor. Kontakt gjerne Skolekontoret i Eigersund kommuneom dette

Av fritidsaktiviteter skulle det være muligheter for de fleste. I Eigersund kommune er det registrert over 220 lag og foreninger så her er det noe for enhver. En fin måte å bruke fritiden samtidig som en stifter nye bekjentskap.

Eigersund kommune er en av fire kommuner i regionen Dalane. Denne regionen har en egen lokalavis som gis ut i Egersund,

Dalane Tidende

. Avisen kommer ut tre dager i uken og er en viktig informasjonskilde for innbyggerne.