Norsk - Eigersund kommune

Velkommen til Egersund og Dalane

 

Egersund kirke fra sjøen

Hvordan kommer du til Eigersund og Dalane

Egersund by ligger sør i Rogaland og er sentrum i kommunen og regionen Dalane. Kommunikasjonen er god og du kan komme til regionen med bil, buss eller tog.
8. mars 2010 · Les mer
Egersund sentrum, gågata

Egersund by på egenhånd

Dalane er ikke bare vakker natur og attraksjoner alene. Det naturlige sentrum finner vi i intime og koselige Egersund by hvor du kan gå på shopping i et konsentrert gågatenett og varehus i bykjernen i tillegg til vandre på egenhånd i historiske omgivelser.
8. mars 2010 · Les mer
Helt til topps. Foto: Jone Omdal

Fra kyst til fjell

Eigersund kommune med Egersund by ligger ved kysten, men det er få kilometer til innlandet som er en vesentlig del av kommunen.
8. mars 2010 · Les mer
Barnehage - ut på tur

Turer til fots

Egersund og omegn har utrolig mange flotte vel tilrettelagte turområder. Nedenfor er det listet opp en hel rekke. Dette er bare en del av enda flere muligheter.
9. mars 2010 · Les mer
Egersund golfklubb. Bilde fra klubbens hjemmeside

Aktiviteter

I Eigersund kan du finne en rekke aktiviteter både sommer og vinter. Badig, golf, ski, dykking. Shopping er vår tids nye fritidsaktivitet som besøkende i byen kan glede seg over.
9. March 2010 · Les mer
Nordsjørittet i Egersund. Foto jan ernst Samuelsen

Sykkelturer i Eigersund og omegn

Sykkelentusiasten finner turer både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Prøv lokale sykkelruter eller Nordsjøsykling
8. March 2010 · Les mer
Jakt med hund. Foto Jone Omdal

Fiske – jakt

I Eigersund og omegn er det rike fiskemuligheter i både små og større vann. Det er også områder for jakt. Dalane Jeger og Fisk har informasjon om både jakt og fiske på sine nettsider.
8. March 2010 · Les mer
Nordre sund med Eigerøy i bakgrunnen. Tatt fra Æsand

Båtturer i Eigerøysundet

Sundet mellom Eigerøya og fastlandet er et populært utfartsområde for småbåteiere. Her finnes både svaberg og sandstrender og gode kaier til å fortøye båten på.
8. March 2010 · Les mer
Egersund gjestehavn

Egersund Gjestehavn

Egersund Gjestehavn http://egersund.gjestehavn.com/ ligger lunt og gunstig til i Egersunds indre havn. Gjestehavnen er bemannet fra mai til og med august. Vakt kan nås på tlf.: 48 15 25 73.
9. March 2010 · Les mer
Eigerøy fyr i påskesol

Eigerøy fyrstasjon

Eigerøy fyrstasjon består av selve fyrtårnet, fyrvokterbolig og sjøbuer. tårnet er åpent for publikum sønager i skoleferien. Det samme er fyrvokterboligen som da er fyrkafé. Det er turvei ut til området, men fyret kan også nås med fritidsbåt.

8. March 2010 · Les mer
Dalane Folkemuseum på Bakkebø

Dalane Folkemuseum

Dalane Folkemuseum ble grunnlagt i 1910 og er regionmuseum for Dalane. Museet har i dag bygninger og anlegg spredt over hele Dalane. I Eigersund kommune er Hovedsamlingen på Slettebø og Egersund Fayancemuseum åpen for besøkende.
8. March 2010 · Les mer
Egersund kirke

Egersund kirke

Egersund kirke er et av de eldste bygningen i byen, bygget i årene rundt 1620 - 1630.
8. March 2010 · Les mer
Grand hotell i Egersund

Overnatting

I sentrum av Egersund ligger Grand Hotell, ved E39 15 km fra sentrum ligger Bens motell. ca. 5 km fra sentrum ligger Hauen Camping på Eigerøy og Steinsnes Camping på Tengs. Dessuten er det bobilcamp på Skadberg, N. Eigerøy. Det er også muligheter for leie av private hytter.

9. March 2010 · Les mer
Terland klopp

Steinhvelvbroer

Historiske broer i og ved Egersund.
14. October 2005 · Les mer