Søknad om sanitærabonnement / Melding om VA-anlegg - Eigersund kommune Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Søknad om sanitærabonnement / Melding om VA-anlegg

print.png email  .png

Sol i skogen

Sanitærmelding er et forhold mellom kommunen som hovedledningseier og tiltakshaver / abonnent. Seksjon Vann og avløp er eier av og som har ansvaret for Eigersund kommune sitt offentlige vann- og avløpsnett.

Gjelder tilkobling og endringer på stikkledningsnettet til offentlig vann- og avløpsanlegg i Eigersund kommune.

Skjemaet for ”Søknad om sanitærabonnement / melding om VA anlegg” skal leveres før, eller senest samtidig med søknad om tiltak, når bygget skal tilkobles offentlig vann- og/eller avløpsnett.

Sanitærmelding er et forhold mellom kommunen som hovedledningseier og tiltakshaver (abonnent). Seksjon Vann og avløp er eier av og som har ansvaret for Eigersund kommune sitt offentlige vann- og avløpsnett.

En sanitærmelding skal derfor behandles av seksjon Vann og avløp. Søknad om tillatelse til tiltak skal behandles av seksjon Byggesak.

Søknad om tilknytning til offentlig avløpsanlegg som gjelder for byggefelt eller industribygg, må avklares via forhåndskonferanse.

Rutinene gjelder for alle utvendige private røranlegg, også dren/overvannsanlegg, som skal tilknyttes eller som er tilknyttet offentlig vann- og/eller avløpsnett.

Vann- og avløpsanlegg som skal overtas av Eigersund kommuen, skal bygges etter kommunens retningslinjer og i henhold til Norsk VA-norm.

Ferdigmelding av ny tilknytning med stikkledning

Ferdigmelding av ny tilknytning med stikkledning skal bestå av følgende. Ferdigmelding med situasjonskartet, som viser tilknytningen yil hovedledningene og stikkledning innmålt i hht. gjeldende ”Krav til innmåling av stikkledninger”. Tilknytningspunkter på offentlig ledning bør koordinatinnmåles i åpen grøft ellers skal digitale bilder, som viser tilknytningspunkt og grøft med røranlegg mot huset, legges ved ferdigmeldingen. Stikkledningsnettet legges inn i kommunen ledningskart og er tilgjengelig i kommunens kartløsning.

Midlertidig brukstillatelse vil ikke bli gitt av Byggesak før ferdigmelding for utvendig sanitærarbeid er innlevert og godkjent av fagansvarlig VA.

hus.png kontakt oss

Telefon

  • Telefon: 51 46 83 11
  • Vann og avløpvakt: 917 39 395

 Varslingstelefon for melding om akutte hendelser og lekkasjer på kommunale vann- og avløpsledninger.

Besøksadresse

Nytorget 9 (Lerviksgården), Egersund.

Driftsbase

Tengsareidveien 2, 4370 Egersund

Postadresse

Postboks 580, 4379 Egersund

 

filer.png Filer for nedlastning

Dokumenter og filer
Fil Størrelse Dato
/images/icons/16x16new/file-pdf.png
61Kb   2014-11-06
/images/icons/16x16new/file-pdf.png
65Kb   2014-03-14
/images/icons/16x16new/file-pdf.png
248Kb   2019-03-19