Spørsmål fra Eigerøy skole

Her det gøyeste med å være ordfører og hvordan er det å være ordfører?

For det første er det travelt å være ordfører. Det er ingen 8 – 15 jobb. Jeg bruker tre fire kvelder i uken på møter, sammenkomster og representasjon, slik at det går med veldig mye tid. Dette er selvfølgelig i tillegg til at jeg er å treffe på rådhuset fem dager i uken fra 7.30 – 15.30, hvis det da ikke er noen møter jeg er i.

To ting anser jeg som kjekkest. Det er veldig kjekt å treffe alle de hyggelige menneskene jeg møter. Utrolig mange positive og kjekke folk, både fra inn og utland. Og så er det jo veldig gøy når ting jeg har arbeidet med en stund løser seg. Å få sluttført en sak med positiv utgang er nok det aller kjekkeste. Hvis resultatet da i tillegg kan glede noen mennesker blir det jo egentlig kronen på verket.

Hvor mange kroner har du tenkt til å bruke på Egersund og Eigerøy skole?

I skoleplanen som er vedtatt er det bestemt at det skal bygges ny skole på Eigerøy. Kostnaden på dette vil bli klart på et senere tidspunkt, men det blir rundt 100-130 millioner kroner.

 

Spørsmål fra Grøne Bråden skole

Hvordan kan du som ordfører se på at Okka festival blir nedlagt? Kommer du til å arbeide for at Okka festival kan komme tilbake?

I forbindelse med at kommunen måtte gjøre noen nedskjæringer, var dessverre Okka Festival en av de tingene som ble foreslått og vedtatt utgått. Det beklager jeg sterkt fordi jeg vet at mange, svært mange unge, synes det var et bra tiltak.

Så trøster jeg meg med at vi i Eigersund har et sted mellom 150 og 200 frivillige klag og foreninger. Det betyr at det bør finnes et tilbud for noen og enhver som en kan benytte seg av. Det betyr ikke at Okka Festival er nedlagt for evig og alltid. Jeg og de andre folkevalgte vet at Okka Festival er et etterspurt tiltak og har det i våre tanker. Jeg vil arbeide for at Okka Festival kan bli satt på kartet igjen, uten at jeg her og nå verken kan eller vil tidfeste det.

Hva er det flaueste eller rareste du har gjort som ordfører?

Jeg er meg veldig bevisst rollen som ordfører. Det er en viktig og seriøs rolle som jeg tar alvorlig, og jeg prøver å fremstå på en måte som kan være til etterfølgelse for andre. Samtidig er jeg en person som liker humor, litt morsomheter og så videre. Med det mener jeg at vi skal være seriøse i våre møter, men det skal være rom for glimt i øyet.

Det rareste jeg har gjort er nok da jeg kledte meg ut i utstyret til Egersundsnissen og kjørte Nissopeden bortover Jæren for å invitere de andre ordførerne til åpningen av Julebyen. Dette var for to år siden. Det hele ble filmet og det ble laget en tre minutters snutt som ligger på Youtube. Det var en morsom dag og jeg fikk mange gode tilbakemeldinger på det stuntet.

 

Spørsmål fra Helleland skole

barn-og-unges-kommunestyre-2015-helleland.jpgFlere av elevene på Helleland skole bor på Sleveland. Det er et område med mye trafikk, biler, syklende og gående. For å komme fra hovedveien (E39) og hjem, må elevene over en jernbaneovergang. Her er det ikke bom. Det er en farlig vei å kjøre, sykle og gå på. Vi vet at det er bestemt å gjøre noe med denne overgangen.

Spørsmål: Hvordan går det med arbeidet med jernbaneovergangen på Sleveland?

Etter mange og lange runder begynner vi endelig å nærme oss en ny overgang. Jernbaneverket er i gang med planleggingen og jeg våger å påstå at det er takket være det at vi ikke har gitt opp. Jeg har hatt mange møter med Jernbaneverket og tilslutt traff jeg samferdselsministeren to ganger. En gang var han på Sleveland og så på området, neste gang traff jeg han på en båt i Oslofjorden. Da reiste jeg av sted for å treffe han fordi jeg visste han skulle være der. Det hele endte godt, staten tar den største delen men også Eigersund kommune vil bidra med flere millioner. Oppstart forventes 2016.

Dette er et godt eksempel på at det nytter å stå på. Befolkningen på Sleveland har vært utrolig tålmodige opp gjennom mange år og nå endelig får de det de har kjempet for.

 

Spørsmål fra Hellvik skole

Elevrådet ved Hellvik skole ønsker å følge opp C-sak fra i fjor rundt kantinedrift på skolen.

Skjer det noe mer rundt planlegging av hvordan mat og kantinedrift kan ordnes i Eigersundskolen?

I skoleplanen står det beskrevet at ved nybygg/renovering i Eigersund kommune skal det legges til rette for utstrakt bruk av fellesrom, inkludert kantine. Det betyr at dette vil bli tatt hensyn til ved planleggingen av nye Eigerøy Skole. Hvis noen andre skoler vil ordne med kantine eller lignende må det ordnes på den enkelte skole.

 

Spørsmål fra Husabø skole

barn-og-unges-kommunestyre-2015-husabø.jpgNå som kommunen har dårligere økonomi og må spare. På hvilken måte vil ungdom i Egersund merke nedskjæringer?

når det er snakk om nedskjæringer innen skole, handler det nå om antall voksne. Elevene vil forhåpentligvis merke så lite som mulig, men noen færre voksne i enkelte av fagene vil det nok bli. Det kan også bli færre valgfag og språkfag på ungdomsskolene.

Nå er det jo kommunevalg igjen til høsten. Hvorfor bør folk i Egersund stemme på deg og ditt parti på neste kommunevalg? Hva vil du legge vekt på og prioritere i neste 4-årsperiode derom du blir gjenvalgt som ordfører?

Høyre har vært i ledelsen i Eigersund kommune ved de tre siste valgene. Det vil si at vi har hatt ordføreren siden 2003. Det tror jeg ikke er tilfeldig. Velgerne har stemt oss fram ved hvert valg. Det kommer nok av at vi har gjort det vi har lovet i valgkampene, og så har vi hatt magemål til ikke å love for mye. Det tror jeg er meget viktig. Jeg lover aldri noe hvis jeg ikke vet at jeg kan stå for det etterpå.

Vi i Høyre nå er nå i gang med vårt programarbeid. Der skal vi sette ned de punktene vi vil arbeide for i neste periode. Det blir helt sikkert noe som dere vil synes høres kjedelig ut, og noe som vil være kjekt. Jeg vil oppfordre dere alle til å skaffe dere programmene til alle partiene når de kommer ut. Sett dere godt inn i hva de forskjellige partiene lover og følg med hva som skjer. På den måten blir dere selv engasjerte samfunnsborgere og kan være forberedt til å ta ansvar når dere blir stemmeberettigede.

Hvis jeg blir gjenvalgt vil jeg prioritere å fortsette den gode trenden vi er inne i. Det viktigste er å lage et godt tjenestetilbud til alle innbyggerne, både eldre og unge. Og så må vi passe på økonomien i kommunen. Eigersund har hatt veldig gode inntekter. Det blir et hovedmål å passe på pengene vi får inn og at de blir brukt fornuftig til glede for alle kommunens innbyggere.

 

Spørsmål fra Husabø ungdomsskole

Hvilke vedtak vil kommunen gjøre de neste årene med tanke på plassmangelen på skolene?

I vedtatt skoleplan er det skissert ulike løsninger i forhold til plassmangelen på skolen. Første trinn er å bygge på Eigerøy. Videre er det snakk om enten ny ungdomsskole på Rundevoll eller påbygg på Husabø. Det er ikke bestemt enda.

 

Spørsmål fra Rundevoll skole

Hvor står saken om en sykkel- og gangsti fra Myllarsbakken og opp til svingen nedenfor Rundevoll skole?

De jobber nå med vei i forbindelse med den nye kirkegården. Blir denne sykkel- og gangstien gjort ferdig i samme omgang?

Lokalisering av ny gravlund på Rundevoll ble godkjent av kommunestyret i møte den 17. februar i 2012. I følge kirkevergen må ny gravlund stå klar til bruk i 2019.

Delfelt 1, som omhandler søndre del av boligområdet, blir ferdigstilt i løpet av sommeren 2015.

Planlegging av delfelt 2 er startet opp og omhandler videreføring av samleveien helt frem til dagens Hoveræget, ny gravlund og nytt ledningsnett ned til Myllarsbakken.

Delfelt 3 vil omhandle nytt vanntårn opp av Rundevoll skole med vannledning i Vikingveien som sammenkoblet med ledningsnett i kryss med Hoveræget. Dette arbeidet vil tas fortløpende etter at delfelt 2 er ferdigstilt.

Med andre ord, i løpet av to – tre år bør det være mulig å gå på denne sykkel- og gangstien.

 

Spørsmål fra Lagård ungdomsskole

barn-og-unges-kommunestyre-2015-lagård.jpgEr det muligheter for at Pingvinen kan pusses opp i nær fremtid?

Mitt inntrykk er at Pingvinen er et godt tilbud for ungdom i regionen. Lokalene fungerer godt til det formål de er tenkt. Sist sommer var det en større oppussing og i desember 2014 ble datarommet oppgradert. Lokalet er ellers i generell god stand og der er ikke meldt inn oppussingsbehov, meg bekjent.

Hva vil du si om mulighetene for at Egersund kan få sin egen Bowlinghall i nær fremtid?

Jeg vet at Bowlinghall er sterkt ønsket i Egersund, både blant de som bowler fast og de som bowler sporadisk. Det er en stor utfordring å etablere bowlinghall, arealet en trenger er stort og helst skal det være sentrumsnært. I tillegg koster det en hel del. I den økonomiske situasjon Eigersund kommune er i nå, ser jeg ikke store muligheter for at vi kan bidra med penger til en bowlinghall, iallfall ikke på mange år. Hvis noen andre, private eller lag og foreninger, finner at de vil anlegge bowlinghall, kan jeg love at kommunen skal bidra med rask saksbehandling, slik at ikke det skal bli en brems for et eventuelt bowlingprosjekt.