Sykkelbyen Egersund
Sykkelhjul

«Sykkelen min er syk»

Kjære foreldre. Barna deres er skjøre, og kan bli hardt skadet i trafikken når sykkelen deres ikke er i orden. Vær derfor nøye på at syklene dere sender barna av gårde med er både lovlige og forsvarlige å bruke!

Sopper for sparker

Sopper for sparker

Har du undret deg over de rare soppene som har dukket opp midt under taket på sykkelparkeringen ved Husabø barneskole?
Sykle til VM

Sykle til VM

Selve konkurransen fungerer som en jakt på poster av ulike farger. Når du har samlet én post av hver farge, har du fullført etappen. Hver uke er det en ny etappe, og du kan velge om du vil sykle langt eller kort for å finne postene.

Sykkelbefaring

Sykkelbefaring

Sykkelbyen har vært på befaring med Statens veivesen og Rogaland fylkeskommunev for å se mange av stedene hvor Sykkelbyen er direkte eller indirekte involvert. I tillegg ble det flere stopp underveis for å snakke om veidekket, skilting og andre løsninger for syklende.

Sykkelbyen Egersund

Helårlig sykkelregistrering

Det var en vellykket Sykle til jobben-kampanje som ble gjennomført i Eigersund kommune i 2016! Hele 262 personer var aktive i kampanjen. Alle som bor eller jobber i Eigersund kommune har videre muligheten til å være med gratis, sponset av Sykkelbyen!

Barnehagesykkel

Sykkelkampanje i barnehagene i Egersund våren 2017

Etter stor suksess med barnehagekampanjen "Sykkelbevisst barnehage" i fjor har Sykkelbyprosjektet bestemt at liknende kampanje skal gjennomføres også i år. Intensjonen var at barnehagene skulle koordinere kampanjen selv, men blir etter nøye vurdering gjennomført av Sykkelbyprosjektet for å ivareta virkningen av kampanjen. Vårens kampanje premieres med oppgradert modell av transportsykkel for barn tilsvarende i fjor, og er i år dekorert med tegningen som Lotte og Helle tegnet til prosjektet i fjor.

Svein Egil Laupstad

Tok frem sykkelen etter 9. år

Sykkelen ble først parkert til fordel for moped, deretter til fordel for bilen - før den ble tatt frem i vår av den 25. år gamle individuelle vinneren i Sykle til jobben kampanjen i Egersund. Fra å ikke ha syklet på 9. år ble det helomvending da han begynte å sykle til og fra arbeid hver dag.

Man on bike on his way home

Resultatene fra "Sykle til jobben" er klar

Endelig er alle topplister ute og vi får svar på hvem av Titania og B&G som var best, om ordføreren slo prosjektleder som ambassadør for sykkelbyen Egersund, hvilket lag som gjorde det sterkest poengmessig og ikke minst, hvem som var den mest aktive deltakeren som ble sponset av Sykkelbyen Egersund.

Premiedag for vinnere i sykle og gå til skolen v2016

Vellykket "Sykle og gå til skolen" kampanje

Oppslutningen i de 6. klassene som ble premiert ved avslutning av kampanjen har vært over 95% deltakelse. Disse resultatene er veldig bra og viser flotte tall for Egersundsskolen. 14. klasser fra 5. forskjellige skoler deltok - så det er stort potensiale til å øke deltakelsen i liknende kampanjer. Men elevene som har deltatt har vist engasjement og pågangsmot.

 

 

Tengesdal sport stiller opp sykkelettermiddag husabø skole 1

Sykkeldag med 5. trinn på Husabø skole

Da Husabø skole tok kontakt og ønsket samarbeid om arrangement for elevene på 5. trinn på Husabø skole stilte både Tengesdal sport v/ Mikal Tengesdal og Dalane Sykleklubb v/ Gudmund Jørgensborg, samt Sykkelbyen Egersund v/ prosjektleder Astrid Elisabeth Jørgensborg opp.

Sykkeldagen var oppfølging av elevenes besøk ved Sykkel og aktivitetsgården på Sandnes.

hus.png Kontakt oss

Kontaktinformasjon

Telefon 51 46 83 59
Mobil 934 51 266
sykkelby@eigersund.kommune.no

Besøksadresse

Lerviksgården5, Egersund.

Postadresse

Postboks 580
4370 Egersund

Ansatte

Hans Olav Østebrød
Prosjektleder - Sykkelby - 93451266