Sykkelbyen - Eigersund kommune
Sykkelbyen Egersund

Barnas egne bidrag til kampanjen "Sykkelbevisst barnehage"

Artikkelen er under utarbeidelse, grunnet tenkniske problemer ber vi deg vennligst besøke siden senere.

Barnehagesykkel

Sykkelkampanje i barnehagene i Egersund våren 2017

Etter stor suksess med barnehagekampanjen "Sykkelbevisst barnehage" i fjor har Sykkelbyprosjektet bestemt at liknende kampanje skal gjennomføres også i år. Intensjonen var at barnehagene skulle koordinere kampanjen selv, men blir etter nøye vurdering gjennomført av Sykkelbyprosjektet for å ivareta virkningen av kampanjen. Vårens kampanje premieres med oppgradert modell av transportsykkel for barn tilsvarende i fjor, og er i år dekorert med tegningen som Lotte og Helle tegnet til prosjektet i fjor.

Svein Egil Laupstad

Tok frem sykkelen etter 9. år

Sykkelen ble først parkert til fordel for moped, deretter til fordel for bilen - før den ble tatt frem i vår av den 25. år gamle individuelle vinneren i Sykle til jobben kampanjen i Egersund. Fra å ikke ha syklet på 9. år ble det helomvending da han begynte å sykle til og fra arbeid hver dag.

Man on bike on his way home

Resultatene fra "Sykle til jobben" er klar

Endelig er alle topplister ute og vi får svar på hvem av Titania og B&G som var best, om ordføreren slo prosjektleder som ambassadør for sykkelbyen Egersund, hvilket lag som gjorde det sterkest poengmessig og ikke minst, hvem som var den mest aktive deltakeren som ble sponset av Sykkelbyen Egersund.

Premiedag for vinnere i sykle og gå til skolen v2016

Vellykket "Sykle og gå til skolen" kampanje

Oppslutningen i de 6. klassene som ble premiert ved avslutning av kampanjen har vært over 95% deltakelse. Disse resultatene er veldig bra og viser flotte tall for Egersundsskolen. 14. klasser fra 5. forskjellige skoler deltok - så det er stort potensiale til å øke deltakelsen i liknende kampanjer. Men elevene som har deltatt har vist engasjement og pågangsmot.

 

 

Tengesdal sport stiller opp sykkelettermiddag husabø skole 1

Sykkeldag med 5. trinn på Husabø skole

Da Husabø skole tok kontakt og ønsket samarbeid om arrangement for elevene på 5. trinn på Husabø skole stilte både Tengesdal sport v/ Mikal Tengesdal og Dalane Sykleklubb v/ Gudmund Jørgensborg, samt Sykkelbyen Egersund v/ prosjektleder Astrid Elisabeth Jørgensborg opp.

Sykkeldagen var oppfølging av elevenes besøk ved Sykkel og aktivitetsgården på Sandnes.

Sykle til jobben

Stor respons på Sykle til jobben kampanje

Etter at Sykkelbyen Egersund gikk inn og dekket deltakelse for alle som bor og jobber i Eigersund kommune har deltaker antallet i Sykle til jobben kampanjen eksplodert. Sammenlignet med Kongsberg kommune (som forøvrig har over 25.000 innbyggere) har vi nå flere påmeldte en dem.

2000x2000Egersund sentrum fra Hafsøyne

Sykkelorientering utsettes til senere dato

Arrangementet som var tenkt gjennomført i dag - utsettes. Vi ønsker at Sykkelorienteringen skal bli en kjekk dag for alle involverte, både små og store, arbeidende og frivillige som gjør dugnad og velger derfor å utsette arrangementet til en dag med penere vær. Arrangementskomiteen kommer tilbake med ny dato.

Gratis deltakelse for alle i Sykkelbyen Egersund

Sykle til jobben.jpg

Sykkelbyen Egersund dekker deltakeravgiften for alle innbyggere og arbeidstakere i Eigersund kommune i 2016. Sykle til jobben kampanjen gjør det mulig for bedrifter og enkeltpersoner å konkurrere med hverandre, og på denne måten motivere til økt aktivitet, og det er ikke bare sykling som gir poeng i kakmpanjen, alle aktiviteter kan registreres. Bli med i dag, og registrer deg på www.sykletiljobben.no

Dag Otto Lauritzen

Sykkelbyen inviterer til inspirasjonskveld med DagO2

Dag Otto Lauritzen gjester Sykkelbyen Egersund den 26. April og sammen med lokale krefter som Arnt Olav Klippenberg, kåsør og Øystein Ellingsen som lanserer sykkelbyens egen sang (tekst av Ingvar Hovland) blir det en inspirerende og motiverende samling med humor og glimt i øyet. Programmet krydres også av Quiz Battle på scenen.

hus.png Kontakt oss

Kontaktinformasjon

Telefon 51 46 83 59
Mobil 455 01 180
sykkelby@eigersund.kommune.no

Besøksadresse

Spinnerigt 15, Egersund.

Postadresse

Postboks 580
4370 Egersund