Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Norsk

Velkommen til Egersund og Dalane

Turistkontoret finner du i Elvegata 23, i Magma Geopark sine lokaler (gamle Meieriet), på den andre sida av Tengesdal sport. I samarbeid med Magma Geopark kan vi nå også tilby å leie en sykkel eller kjøpe lokale produkter.


 

Mer fra Norsk

Egersund sentrum, gågata

Egersund by på egenhånd

Dalane er ikke bare vakker natur og attraksjoner alene. Det naturlige sentrum finner vi i intime og koselige Egersund by hvor du kan gå på shopping i et konsentrert gågatenett og varehus i bykjernen i tillegg til vandre på egenhånd i historiske omgivelser.
Helt til topps. Foto: Jone Omdal

Fra kyst til fjell

Eigersund kommune med Egersund by ligger ved kysten, men det er få kilometer til innlandet som er en vesentlig del av kommunen.
Barnehage - ut på tur

Turer til fots

Egersund og omegn har utrolig mange flotte vel tilrettelagte turområder. Nedenfor er det listet opp en hel rekke. Dette er bare en del av enda flere muligheter.

Egersund golfklubb. Bilde fra klubbens hjemmeside

Aktiviteter

I Eigersund kan du finne en rekke aktiviteter både sommer og vinter. Badig, golf, ski, dykking. Shopping er vår tids nye fritidsaktivitet som besøkende i byen kan glede seg over.
Jakt med hund. Foto Jone Omdal

Fiske – jakt

I Eigersund og omegn er det rike fiskemuligheter i både små og større vann. Det er også områder for jakt. Dalane Jeger og Fisk har informasjon om både jakt og fiske på sine nettsider.
Nordre sund med Eigerøy i bakgrunnen. Tatt fra Æsand

Båtturer i Eigerøysundet

Sundet mellom Eigerøya og fastlandet er et populært utfartsområde for småbåteiere. Her finnes både svaberg og sandstrender og gode kaier til å fortøye båten på.
Egersund gjestehavn

Egersund Gjestehavn

Egersund Gjestehavn http://egersund.gjestehavn.com/ ligger lunt og gunstig til i Egersunds indre havn. Gjestehavnen er bemannet fra mai til og med august. Vakt kan nås på tlf.: 48 15 25 73.
Eigerøy fyr i påskesol

Eigerøy fyrstasjon

Eigerøy fyrstasjon består av selve fyrtårnet, fyrvokterbolig og sjøbuer. tårnet er åpent for publikum sønager i skoleferien. Det samme er fyrvokterboligen som da er fyrkafé. Det er turvei ut til området, men fyret kan også nås med fritidsbåt.

Dalane Folkemuseum på Bakkebø

Dalane Folkemuseum

Dalane Folkemuseum ble grunnlagt i 1910 og er regionmuseum for Dalane. Museet har i dag bygninger og anlegg spredt over hele Dalane. I Eigersund kommune er Hovedsamlingen på Slettebø og Egersund Fayancemuseum åpen for besøkende.
Egersund kirke

Egersund kirke

Egersund kirke er et av de eldste bygningen i byen, bygget i årene rundt 1620 - 1630.
Grand hotell i Egersund

Overnatting

Her finner du en oversikt over overnattingsmuligheter i Eigersund kommune.