Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Velferdsgevinsten er stor ved å gå eller sykle

print.png email  .png

Sykkellapp

-Takk! Det var en hyggelig start på dagen, sa syklisten i det han nærmet seg togstasjonen på vei mot en ny arbeidsuke. Frisklivssentralen og Sykkelbyen stod mandag morgenen sammen med Røde Kors Egersund og viste til velferdsgevinsten som finnes i å velge å gå eller sykle fremfor å kjøre privatbil i det daglige.

Flere kommuner og byer rundt i landet og Europa markerer denne uken Mobilitetsuken. Dette er en kampanje med mål om å øke aktiv og kollektiv transport til fordel for privatbilen. Uten at Eigersund kommune er en del av denne kampanjen, ønsket vi likevel, i den sammenheng, å gi et lite positiv oppmerksomhet til de som syklet eller gikk denne morgenen.

Ved å velge bort privatbilen, sparer du penger på drivstoff og slitasje. Men ikke bare sparer du penger – samfunnet sparer også penger på at du velger å sykle eller gå. Velferdsgevinsten ved fysisk aktivitet er stor, og Helsedirektoratet har beregnet den til 52 kroner per kilometer for gående og 26 kroner per kilometer for syklende.

En gjennomsnittlig reise til fots er 1,7 kilometer, og gir dermed en gevinst på nesten 90 kroner. En gjennomsnittlig sykkelreise er 4,0 kilometer, og gir en velferdsgevinst på drøyt 100 kroner. Basert på disse tallene valgte Frisklivssentralen og Sykkelbyen Egersund å gi 100 kroner per person som gikk eller syklet denne morgenen til samarbeid med Eigersund kommune og Røde Kors Egersund.

Personene vi møtte fikk et kort hvor det stod at de ved sitt valg denne morgenen «ga» 100 kroner til samarbeidet, enkelt og greit ved å spare penger selv. Helsegevinstene for den enkelte ved å være fysisk aktiv er stor, og i tillegg har det betydning for samfunnet.

Takk til alle som går eller sykler til jobb, butikken, fritidsaktivitet eller annet!

hus.png Kontakt oss

Silje Laupstad

Frisklivstrener
474 53 158

Hans Olav Østebrød

Folkehelsekoordinator og leder
51 46 83 59 / 934 51 266

Adresse

Postboks 580
4379 Egersund

Besøksadresse

Skrivergården
Strandgaten 58
4370 Egersund