Innsatspris

Trym Talgø Olsen

TrymTrym Talgø Olsen (17) fikk Eigersund kommunes innsatspris på årets siste kommunestyremøte for sitt arbeid i Ånnfliik og på Pingvinen fritidsklubb.  Prisen skal hedre personer eller gruppper som har gitt en ekstraordinær innsats for kommunens foreningsliv, for grupper i lokalsamfunnet eller for innbyggerne generelt.

Ånnfliik er et fritidstilbud for ungdom i Eigersund med alt fra surfing, yoga og matlaging til paintball på programmet. Dette er et tilbud alle skal ha råd til dette og at det ikke skal være religions- eller interessebasert. Her er Trym en viktig brikke i den daglige driften. Det samme er han når han kan ses på Pingvinen fritidsklubb.

Kulturstipend        

Ingvald André Vassbø

Kulturstipendet 2019 har blitt tildelt Andre Vassbø, som gjennom hele sin barndom ung ungdomstid har vært en aktiv elev ved kulturskolen, deltatt på UKM, spilt og vært instruktør i Egersund skolekorps, spilt i regionskorpset, Egersund musikkorps, deltatt på flere bluesseminar arrangert av bluesfestivalen og blant annet spilt på Egersund visefestival.

I dag er han frilans musiker og har nylig fullført en bachelorgrad i utøvende jazzmusikk på NTNU i Trondheim. Han tildeles kulturstipendet for å kunne finansiere sitt kunstneriske virke.

Kulturprisen

Rasmus Henriksen

Kulturprisen 2019 tildeles en person som gjennom sitt arbeid utgjør en forskjell i musikk- og kulturlivet i Eigersund. Han har vært aktiv siden 7-årsalderen på skarptromme i Husabø skolekorps og elev ved kulturskolen. Videre har han siden 2014 vært aktiv i Egersund musikkorps, og har som eneste slagverker spilt i toget hver 17.mai siden da.

Rasmus har på eget initiativ skrevet en trommemarsj som i dag blir fremført av Eigersund og husabø skolekorps hvert år på nasjonaldagen. Han er medlem av Egersund musikkorps sin musikkomite og spiller i sommerorkesteret.

Han har gjort et stort arbeide i Dalane Bluesfestival og sitter der i komiteen og spiller i flere band.

Mest kjent er han for sitt engasjement i Egersund rockeklubb og var den som tok initiativet til å gjenopplive denne klubben i 2013. Siden da har han hatt det daglige ansvaret for klubben og arrangert flere konserter og jammer.