Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Aktivitetsvenn

print.png email  .png

Høstlige himmel og farger

Eigersund kommune har inngått Partnerskap med Nasjonalforeningen for folkehelse, via Dalane demensforening. Partnerskapet innebærer blant annet et formalisert samarbeid om planlegging og gjennomføring av aktiviteter som gir hverdagsglede og oppfølging av frivillige som vil være aktivtetsvenn.

Oppfølging innebærer blant annet tilbud om å delta på årlig temadag/kurs. Tiltakene som iverksettes via aktivitetsvenn/hverdagsglede skal ha fokus på aktivitet, for eksempel gi opplevelser av ulike slag, gi mulighet for at personer med demens og deres pårørende kan treffe andre i samme situasjon eller tiltak som har som hensikt å gi informasjon til målgruppen.  Aktivitetene som tilbys skal være et supplement til det offentlige tilbudet.

Det er etablert et samarbeidsforum bestående av representanter fra kommunen, Frivilligsentralen, Nasjonalforeningen for folkehelse (Dalane demensforening) og Felles brukerutvalg som skal jobbe videre med implementering.

Knytt kontakt

Ønsker du å bli en aktivitetsvenn? Ta kontakt med Frivilligsentralen for mer informasjon og registrering på telefon 474 81 239.

Ønsker du å knytte kontakt med en aktivitetsvenn? Om du mottar kommunale tjenester kan du kontakte aktuell enhetsleder der du mottar tjenester for videre oppfølging av saken. Om du ikke mottar kommunale tjenester, ta kontakt med Frivilligsentralen for mer informasjon og registrering, tlf nr 474 81 239.

Aktivitetsvenn og hverdagsglede

Nasjonalforeningen for Folkehelse.pngMed midler fra TV-aksjonen etablerer Nasjonalforeningen for folkehelsen prosjektet «Aktivitetsvenn». Målet er å bidra til at personer med demens kan få flere aktiviteter og gode opplevelser i hverdagen. Med en aktivitetsvenn kan personer med demens få muligheten til å fortsette sine vanlige aktiviteter. Fritidsaktiviteter og gode opplevelser har positiv effekt. Selv for mennesker der sykdommen har kommet så langt at opplevelser raskt glemmes, viser det seg at de gode følelsene og stemningen varer.

hus.png Kontakt oss

Besøksadresse

Ved rutebilstasjonen / Turistinformasjonen

Postadresse

Postboks 580
4379 Egersund

Detaljert kontaktinformasjon

Ansatte:

Hanne Christine Berg
Frivilligkoordinator - 45878545

Nina Løvø
Daglig leder - 97748727

filer.png Filer for nedlastning
Dokumenter og filer
Fil Størrelse Dato
/images/icons/16x16new/file-xls.png
19Kb   2018-08-24