Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Byantikvar

Strandgata I Egersund sentrumByggesakskontoret tilbyr kulturminnefaglig veiledning. Byantikvarens oppgave er å sette fokus på kulturminner og miljøer i kommunen. Videre kan vi tilby råd om behandling av eldre eller særpregede bygninger og anlegg ved istandsetting, tilbakeføring og endring eller planer om rivning. I dag er Egersund en av Norges best bevarte trehusbyer. Store deler av byens sentrale områder er regulert til spesialområde bevaring.

Denne tjenesten er spesielt aktuell for deg som ønsker å utføre tiltak innenfor den verneverdig bebyggelsen i sentrum. Det gis også informasjon om ulike tilskuddsordninger til kulturverntiltak. Befaring og møter kan avtales direkte med byantikvar.

Relaterte lenker

Eiere av hus i sentrum kan se reguleringsplan og bestemmelser for deres bolig her.

Okka farger

Fargeveileder i digitalt format

Farger på skjerm og på papir blir ikke det samme som å se dem i virkeligheten. Kom og opplev Egersundsfargene, okka farger, i større format på fargeutstillingen i Fayancemuseet. Sett sammen ulike fargekombinasjoner med ferdigmalte fargeprøver.

Trehus i Strandgata i Egersund

Maling av eldre trehus

I Eigersund kommune har vi en trehusbebyggelse som forutsetter godt og jevnt vedlikehold. For at bebyggelsen og håndverket skal holdes i hevd, så er det lurt på benytte de tradisjonelle metodene.

Trehus i Egersund

Trehusbyen Egersund

I dag fremstår Egersund by med en av de best bevarte trehusbebyggelsene i Norge. Store deler av byområdet er nå regulert til antikvarisk spesialområde. Langs "Strånnæ" og inn i sentrum av byen er den gamle trehusbebyggelsen som ble satt opp etter brannen i 1843 intakt.

Byantikvar

Besøksadresse

Nytorget 9, 4370 Egersund - Lerviksgården

Postadresse

Postboks 580
4379 Egersund

Tina Tønnessen

Telefon 928 55 699