Målgruppe

Det er 30-40 minutters gange på turvei og sti hver vei. Båttransport må ev. ordnes i privat regi. Kai kan benyttes. Egne bestemmelser om hund.

Bruk

Vokterbolig leies ikke ut som leirskole. Stor sjøbu er tilrettelagt og egner seg for skoleklasser, blåturer etc.

Reservasjon

For vanlig turbruk av uteområdet kreves ingen reservasjoner. Større grupper og arrangement skal registreres. Vokterboligen leies ut men dette gjelder ikke søndager i juni-august da det blir holdt kaffè her. Den store sjøbua leies ut – leietaker har eksklusiv bruksrett til sjøbua, men ikke uteområdet. Se felles bestemmelser for leie av friluftsbygg (DOC) (PDF).

Priser

Det leies fra 15:00 – 15:00 dersom ikke annet er avtalt på forhånd. Det er ikke ordinær utleie i påsken, pinsen, i forbindelse med 17. mai, jul og nyttår.

  • Dag og kveld grupper - 1300,-
  • Dag og kveld grupper, korttidsleie inntil 2 timer - 750,-
  • Døgn, 24 timer - 1500,-
  • Helg, fredag til søndag - 3000,-
  • Uke, mandag til søndag - 5000,-
  • Uke, mandag til fredag - 3500,-

Vokterbolig: skoler, organisasjoner etc. gis 30 % rabatt i ukedagene. Sjøbu disponeres gratis av institusjoner, foreninger og lignende når hovedbrukerne er barn fra Eigersund. Ellers er prisen for sjøboden 500,- for en dag, eller 1000 for et døgn.

Utvask

Leietaker ordner med utvask av vokterboligen. Dersom denne ikke er tilfredsstillende påbeløper gebyr på kr 1000.

Kontaktinformasjon

Bestilling gjøres til kulturformidling på telefon 51 46 82 29 eller 51 46 82 20. Tekniske spørsmål rettes til teknisk avdeling på mobil 957 57 317.

Fasilitetene

Eigerøy-fyr-colage-2.jpg

Vokterboligen har fast sengeplass til 10 personer + 5 feltsenger. Dyner og puter (ikke sengetøy). Bordplass til ca 20 personer i spiserom. Stue. Ved leie, be om egen beskrivelse.

Eigerøy-fyr-colage-1.jpg

Den store sjøbua er innredet med langbord og hems for enkel overnatting. Den som leier sjøbua får tilgang til toalettet i kjelleren til vokterboligen. Det er også vannpost på fremsiden av huset på murveggen.

Områdebeskrivelse

Dette er et særegent kystområde med spennende geologi og sterkt småkupert berglandskap.

Aktivitetsmuligheter

Av aktivitetsmuligheter kan nevnes Stangfiske fra land og turer i utmarka. Området har spesiell geologi og status som geoparkområde. Magma geopark har utarbeidet eget hefte som beskriver geologien langs turveien mot fyret. Det er gode muligheter for å drive fuglekikking, særlig høst og vår. Krigshistorie. I den minste sjøbua er det montert en informasjonsutstilling om kystfyrene i Rogaland.

Læring i friluft

Ta gjerne kontakt med Dalane friluftsråd for tips, informasjon og lån av utstyr.

Universell tilrettelegging

Toalettet i kjelleren er innredet som HC-toalett, men døråpningen er kun 83 cm bred og med terskel slik at rullestoler har problem med å passere. Det er flat,
gressdekket vei mellom kai og vokterbolig. Fyrtårnet er utilgjengelig for rullestolbrukere på grunn av trapper og stor stigning.

Merknader

Leietaker har ikke anledning til å ha med seg hund. Kulturkontoret har egen avtale med Kystverket om bruk av fyrtårnet - det er ikke anledning til å gå opp i fyrtårnet ved ordinær leie, da fyrtårnet er i drift.

Tips

Bedrifter eller større grupper kan bestille guidet tur til fyret. Mer dette finner en på hjemmesidene til Magma Geopark. Høst og vår kan en ta med kikkert og studere trekkfugler. Dersom det er folk på fuglestasjonen, kan en forhøre seg om muligheten til å besøke fugleutstillingen i fyrtårnet.

Relaterte lenker