Koronatest

Selvtest

 • Hvor kan du få tak i selvtest?

  Du vil på veiledningstorget få utlevert hurtigtester for tre dager fram i tid. Vil din første test være positiv, så trenger du ikke tester for flere dager. Vi kan ikke dele ut for mange tester da tilgangen fortsatt er begrenset i forhold til den store etterspørselen som vi nå har.

  Merk at det kun er friske personer uten symptomer om kan hente selvtester.

  Her får du hurtigtester
  - Gratis selvtest på veiledningstorvet (Lerviksgården 2.etg) på hverdager 08:00 - 15:00
  - Gratis selvtest på legevakten (sjukehusveien 38) helg og helligdager 09:30 - 10:30
  - Du kan også kjøpe selvtest på apotek og butikk.

  Ved smitte på skoler og i barnehager blir det delt ut hurtigtester der. Info om dette kommer fra skolen eller barnehagen når det er aktuelt.

 • Hva gjør du om du tester positivt på selvtest?
  Følg punktene her.
  1. Registrer din positive test her
  2. Hvis du skal ha PCR-test, så bestill PCR-test her (Se nedenfor)
  3. Gå i isolasjon som beskrevet hos HelseNorge.no

  Etter registrering vil du bli kontaktet av kommunens smittesporingsteam for videre oppfølging, enten samme dag, eller dagen etter.

 • Hvem skal bestille PCR-test?

  De som har en positiv hurtigtest som må bekreftes og de som må teste seg i forbindelse med innreise skal ta PCR-test. Her bestiller du test.

  De som har tre doser koronavaksine trenger ikke ta PCR-test selv om de har hatt en positiv hurtigtest. Det gjelder også de som har to doser koronavaksine og har gjennomgått covid-sykdom de tre siste månedene.

  Info om PCR-test nederst på siden

 • Hva om du bor med noen som har testet positivt?

  For de som bor sammen med en eller flere personer som har testet positivt, kan det være vanskelig å holde helt avstand. Dette gjelder ofte voksne og yngre barn som ikke kan leve adskilt.

  Nye regler fra regjeringen som gjelder fra natt til 26.januar 2022:

  - Smittekarantene på 10 døgn kan erstattes med:
  - daglig testing i 5 døgn etter siste nærkontakt for husstandsmedlemmer og tilsvarende nære.
  - husstandsmedlemmer og tilsvarende nære som ikke kan holde avstand til den smittede i isolasjonsperioden kan erstatte smittekarantene med daglig testing i 11 døgn (6 døgn i den smittedes isolasjonsperiode + 5 døgn etter dette). Dette gjelder også barn.
  - følg med på eventuelle symptomer under hele perioden.
  - ved symptomer skal man holde seg hjemme og teste seg.

  Personer som ikke følger testregimet må være i karantene i 10 døgn, med eventuelt testing ut av karantene ved negativ test tatt tidligst 7 døgn etter siste nærkontakt.

  Det er ingen endring for øvrige nærkontakter som anbefales

 • Hvem skal i karantene?

  Husstandsmedlemmer og tilsvarende nære som velger å ikke følge testregime må være i karantene i 10 døgn og kan teste seg ut på dag 7.

  Ellers er innreisekaranene opphevet og smittekarantene er opphevet for de som følger testregimet.


Koronatest utført av helsepersonell

Eigersund kommune tilbyr PCR test og antigen hurtigtest utført av helsepersonell. Registrering innen 09:00 for at test skal bli gjennomført samme dag. Du vil motta en SMS med tidspunkt samme dag som du settes opp til test. Det betyr at om du bestiller test noen dager i forkant, vil du først motta en SMS med tidspunkt på den dagen du har oppgitt som ønske for gjennomførelse av test.