Det oppleves dessverre at mange slurver med kroppsvasken før de går i badevannet. Mange dusjer med badetøyet på. Dette medfører bl.a. at kullfilteret som renser badevannet blir oftere skittent enn før. Det er heller ikke noe artig for badevaktene å måtte påpeke for badegjestene at de ikke må dusje med badetøyet på.

Såperester og fett fester seg til badetøyet. En person som har på seg badetøy under vasken i dusjen forurenser 50 ganger mer enn en som har dusjet uten badetøy og vasket seg grundig. Det tas vannprøver av badevannet flere ganger daglig. Mer forurensning i bade vannet betyr at det må tilsettes mer klor. Såperester som fester seg til badetøyet er en av de verste forurensningskildene til badevannet. Alt badetøy skal henges på knaggrekken mens man dusjer. Tar man badetøyet med inn i dusjen og plasserer det ved føttene når man dusjer så havner skitten i badetøyet likevel.

Ønsker man å unngå klorlukt når man går fra badet er det viktig å vaske seg godt og spyle av seg all såpe og fett. Har man dusjet med tøy på, vil klorlukta henge seg fast i såperester og fett i tøyet. Det er viktig å dusje seg i rent vann før man bruker såpe, når man kommer opp fra bassenget. Barna er de flinkeste. De dusjer riktig og gjør som de har blitt lært opp til. De voksne oppfordres til å lære litt av barna.

Det minnes om at alle badegjester må benytte badehette. Bading i undertøy er ikke tillatt, bekledning skal være badetøy. Bleiebarn skal alltid ha på seg badebleie når de er i bassenget. Personer som lider av smittsomme sykdommer og /eller har åpne væskende sår eller bandasje som ikke kan fjernes, har ikke adgang til svømmehallen.

Kom og kjenn hvor godt det gjør med en svømmetur, og hvor godt det er å bli i god form!