Startsiden/Kultur/Norsk/Fra kyst til fjell

Fra kyst til fjell

print.png email  .png
Helt til topps. Foto: Jone Omdal Eigersund kommune med Egersund by ligger ved kysten, men det er få kilometer til innlandet som er en vesentlig del av kommunen.

Egersund og regionen Dalane ligger på sørkysten av Rogaland og består av fire kommuner; Bjerkreim, Eigersund, Lund og Sokndal Det milde klimaet har alltid vært viktig for denne regionen. Området ved kysten ble bosatt ganske snart etter siste istid og fiske er den dag i dag et viktig næringsgrunnlag.  For fritidsfiskeren er havet utenfor Eigersund en spennende opplevelse enten ved bruk at båt eller forsøker fiskelykken fra svabergene.

Spor av disse tidlige bosetninger og historiske steder finnes over hele regionen. Arven, representert ved den naturlige skjønnheten av kyst- og innlandsomgivelser, har blitt tatt godt vare på gjennom historien. Uberørt natur strekker seg fra havet og lavlandet til dalene og opp mot fjellet. Her finner du - alt innen kort avstand, kystlinje med øyer og fjorder stigende til fjelltopper. Det er korte avstander mellom de ulike attraksjonene og er verdsatt av dem som ikke ønsker å tilbringe en stor del av ferien i bilen.

Opprettet 8. mars 2010 av Eli Wallentinsen Haaland. Oppdatert 9. mars 2010