Startsiden/Kultur/Norsk/Aktiviteter

Aktiviteter

print.png email  .png
Egersund golfklubb. Bilde fra klubbens hjemmeside I Eigersund kan du finne en rekke aktiviteter både sommer og vinter. Badig, golf, ski, dykking. Shopping er vår tids nye fritidsaktivitet som besøkende i byen kan glede seg over.

Bading

Egersund har flere flotte områder for badeliv. Fra den lune sandstranden Skadbergsanden på N. Eigerøya til små viker i sundet og til fine områder ved ferskvann. Badestrendene er tilrettelagt med parkeringsplasser, toaletter og renovasjon.

Skadbergsanden Skadbergsanden, N. Eigerøy er den største badeplassen i Dalaneregionen med 500 meter sandstrand og lave sanddyner. Området er utstyrt med minigolf, kiosk, toaletter og parkering.Stranden er lett tilgjengelig med bil eller buss fra sentrum.

Mindre strender For den som ønsker en mer usjenert badeplass, er det mindre strender. Mastrastranden, Gyahavn og Naversanden ligger i sundet og er fint tilrettelagte for både barn og voksne for dem som disponerer fritidsbåt. Toalett og renovasjon.

Vannbassengene ved sentrum. Ferskvann. Turstier, Fiske. Toaletter, Parkering, ligger 15 min. gangavstand fra Egersund sentrum. Gådå, Tengesdal. Ferskvann. Toaletter, Parkering. Ca. 9 km fra Egersund sentrum. Egersundshallen. Skiltet fra sentrum. Innendørs svømmebasseng. Solarium. Åpent medio august - medio juni.

Dykking

Dykkerforholdene i havet utenfor Eigersund og Sokndal er blant de beste i Europa. Det biologiske mangfold er unikt, store tangskoger går helt ned til 30 meters dyp og sikten er upåklagelig. Det finnes også en rekke spennende vrak for skipsforlis. Området ved Nesvåg, Mong, Nålaugvika, Skarvøy og Eigerøy fyr er meget bra. Tips kan organiseres av dykkerklubber i distriktet. Kontaktpersoner Per G. Hafsø, tlf 51 49 30 72 eller Erling Svensen, tlf 51 49 28 60. Luftfylling: Brannstasjonen mellom 08.00-15.00

Golf

Det er anlagt treningsanlegg i Maurholen, Hellvik. Ni hulls golfbane med driving range og putting green ble åpnet i 2005. Beliggenhet 30 km fra Egersund sentrum Rv 44 mot Stavanger. For mer informasjon se www.egersund-golf.no.

Shopping

Gjør shoppingrunden lett ved å besøke Egersunds utvalg av spesialbutikker og varehus.

Egersund sentrum har en rekke muligheter for shopping. Trivelige spesialbutikker ligger side om side i den verneverdige trehusbebyggelsen, tilrettelagt etter dagens krav til et moderne kjøpemønster. Gatene er regulert til gågater som gjør kjøperunden avslappende og koselig. I nær tilknytning til gågatenettet ligger Egersund Torg hvor det selges grønnsaker, frukt og blomster. Spisesteder og konditorier hjelper på både sult og tørst under handlerunden.

I sentrum og rundt Egersund finnes også flere varehus som har et bredt utvalg av alt fra dagligvarehandel til hvitevarer og biler. I Egersund er det fortsatt gratis parkeringsplasser som i nær tilknytning til butikkene gjør veien kort med tungt lastede bæreposer.

Båtturer

Få en unik opplevelse av vår flotte skjærgård med MS Høvding. Veteranbåten MS Høvding er bygget i Fredrikstad i 1893. Den har vært i svenske hender i store deler av sitt liv, men ble kjøpt tilbake til Norge i 1993. Da ble den satt inn som turistbåt i Fredrikstadområdet. Den framstår i dag som en opplevelse i mahogny, plysj og messing.

Det arrangeres charter-turer ut nordre og søre del av Eigerøy for firmaer, foreninger og privatmarked hele året. Med sin intime atmosfære er båten godt egnet til slike arrangement.Båten er sertifisert for 62 passasjerer fordelt på 3 salonger, en på hoveddekk og to på øvre dekk. Båten har også et mindre uteareal på øvre dekk og i baugen. Båten kan som nevnt leies av firmaer, foreninger, ulike selskap osv. Ta kontakt med: Grand Hotel A/S, Egersund booking@grand-egersund.no www.grand-egersund.no Tlf (+47) 51496060

Båttur med "Ørsdølen" på Ørsdalsvatnet fra 1. juni - september. Muligheter for besøk i Wolfram- og Molybdengruvene. Turens varighet 5 timer. Kr 80,- pr.pers. Ørsdølen går fra Odlandsstø i Bjerkreim.

Foto: Egersund Golfklubb

Opprettet 9. mars 2010 av Eli Wallentinsen Haaland. Oppdatert 16. april 2010