Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Kodekrim og gamle skrifter

print.png email  .png

Shakespears hemmelighet

Her finner du bøker som er i kategorien kodekrim og gamle skrifter. Alle bøkene er også spenning/kriminalromaner.

De dødes bibliotek

Av Glenn Cooper

 

Den 7. juli i år 777 blir en helt spesiell gutt født på Isle of Wight. I 1947 i London blir Winston Churchill kalt tilbake til regjeringen for å gjøre en siste tjeneste. I 2009 i New York mottar en rekke mennesker postkort med tegning av en kiste og en dato som viser seg å bli deres dødsdato. Mottakerene av disse postkortene dør nemlig på disse datoene tilsynelatende av helt ulike grunner. FBIs hovedekspert på serieimordere, Will Piper, blir satt på etterforskningen. Han har vanskelig for å se noe mønster i de ulike sakene. Samtidig med dette skjer det merkelige saker på et hemmelig forskningsenter i Nevada-ørkenen.
 

Utgitt: 2010

Sider: 462

Plassering i biblioteket: Krim

 

 

Pergamentet

Av Gert Nygårdshaug

 

Onkelen til Fredric Drum, Kripos-etterforsker Skarphedin Olsen, blir ufrivillig viklet inn i et besynderlig mysterium. En forsker som skulle presentere et sensasjonelt funn rundt et religiøst pergament fra 1400-tallet, blir funnet drept i leiligheten sin. De tekniske funnene peker mot forskerens kone, men det blir snart klart at drapet har helt andre motiver. Med høyst uvanlige metoder nøster Skarphedin opp tråder som berører miljøer hvis redsel for kritikk mot religionen er stor. Tidsmessig faller denne boken, som ikke er en Drum-krim, mellom bok 9 og 10 i Drum-serien.
 

Utgitt: 2013

Sider: 389

Plassering i biblioteket: Krim

 

 

 

 

Lucifers evangelium

Av Tom Egeland

 

Arkeologen Bjørn Beltø, kjent fra "Sirkelens ende" og "Paktens voktere" står nå overfor et 4500 år gammelt mysterium. Lucifers evangelium er et årtusen gammelt manuskript som utløser en rekke kidnappinger og drap i vår tid. Bjørn og kollegene hans gjør et funn i ruinene av Babels tårn i Irak som skal snu opp ned på hele vår forestilling om sivilisasjonens opphav.
 

 

Utgitt: 2011

Sider: 475

Plassering i biblioteket: roman

 

 

 

 

 

 

Nådens omkrets

Av Jørgen Brekke

 

Denne første kriminalromanen om den amerikanske drapsetterforskeren Felicia Stone og den kreftopererte, norske politimannen Odd Singsaker er en original krimhistorie med handlingstråder tilbake til 1500-tallet. En ung, omreisende fransiskanermunk gjør i 1528 et kort opphold i Bergen før han drar nordover. Med seg fra byen tar han et utvalg kniver og et ubehandlet skinn. Nesten fem hundre år senere dukker det opp et flådd lik på et museum i Richmond, Virginia, og ett til i et bokhvelv i Trondheim. Begge disse hendelsene ser ut til å ha tilknytning til en gammel, forunderlig tekst skrevet på pergament. Forfatteren debuterer med denne kriminalromanen, som er den første i en serie med løsningstråder knyttet til historiske hendelser.
 

Utgitt: 2011

Sider: 376

Plassering i biblioteket: krim

 

Den fjerde regelen

Av Dustin Thomason

 

Tom Sullivan og Paul Harris er studenter ved Princeton-universitetet og jobber med å bli ferdig med studiene. Samtidig er de farlig nær å løse mysteriene i Hypnerotomachia Poliphili, en mye omtalt bok fra 1499. De to vennene jobber seg gjennom kodene og gåtene som skjuler seg i boken og ser plutselig teksten i et helt annet lys. Boken inneholder en historie om tro, kjærlighet og vitenskap, men er samtidig en matematisk labyrint. Bokens gåter har ødelagt familier og vennskap, og minst en person er blitt drept for å ha visst for mye. Tom og Paul vet enda mer og innser at dette kan være farlig. Boken tar oss med tilbake til Roma på 1400-tallet og videre frem til livet ved de fineste universitetene i USA, fra et 500 år gammelt mord til oppvekstproblemer.
 

Utgitt: 2010

Sider: 471

Plassering i biblioteket: roman

 

 

Shakespeares hemmelighet

Av Jennifer Lee Carrell

 

Kate Stanley regisserer Hamlet på The Globe i London da hun blir oppsøkt av sin tidligere veileder fra Harvard. Roz gir Kate en viktoriansk sørgebrosje som peker mot avsløringen av en fantastisk hemmelighet, der Shakespeare står sentralt. Samme kveld Brenner det i teateret. I ruinene finner man liket til Roz, drept på samme vis som Hamlets far. Kate skjønner at hun må fullføre Roz' arbeid og finne det ukjente manuskriptet før morderen får tak i det. Den desperate jakten bringer oss fra Harward til nedlagte gruvesjakter i det ville vesten, fra Stratford til et presteseminar i Spania. Den Shakespeare-kyndige morderen følger hakk i hæl. Fofatteren har doktorgrad i engelsk litteratur og har utgitt flere faglitterære bøker.
 

Utgitt: 2010

Sider: 446

Plassering i biblioteket: roman

 

Hevnens alkymi

Av Kurt Aust

 

Dette er oppfølgeren til "De usynlige brødre" som kom i 2006. Even Vik er overvåket av brorskapet "De usynlige brødre". Han får trusselbrev fra dem hvor de forlanger at han løser koden i en gammel matematisk-alkymistisk skrift fra Isaac Newton. De truer med å skade sønnen og Even blir desperat og slår seg sammen med enken Aloysia La Tour, som også har fått smake brorskapens ondskap da hennes mann ble drept av dem to år tidligere. De starter en Davids kamp mot Goliat og Even begynner etter hvert å forstå et en usynlig bror eller søster finnes i kretsen nær han.
 

Utgitt: 2009

Sider: 539

Plassering i biblioteket: roman

 

 

Den siste tempelridder

Av Raymond khoury

 

Akko, den siste byen i Det hellige land, blir inntatt av muslimske hærer i 1291. En gruppe tempelriddere flykter om bord på et skip med kurs mot Frankrike. Med seg har de et dyrbart skrin. Skipet kommer aldri frem. I dagens New York stormer fire ryttere utkledd som tempelriddere en utstilling av Vatikanets skatter i Metropolitan Museum of Art. Arkeologen Tess og FBI-agent Sean tar saken og innser snart at det dreier seg om å få tak i et dokument som noen vil gjøre alt for å hindre verden i å få kjennskap til.

 

Utgitt: 2008

Sider: 448

Plassering i biblioteket: roman

hus.png kontakt biblioteket
  • Telefon: 51 49 10 03
  • Epost

Adresse

Eigersund kommune
Eigersund Folkebibliotek
Postboks 580
4379 Egersund

Besøksadresse

Eikunda Amfi
Fabrikkgaten 2
4370 Egersund

Ansatte:

Janne Bjordal
Førstesekretær - 51 49 10 03

Åshild Hausberg Iversen
Bibliotekar - 51 49 10 03

Signe Idsøe Røed
Biblioteksjef - 51 49 10 03

Eline Yri-Stokke
Bibliotekar - 51 49 10 03

kommunevaapen.png Åpningstider
  • Tirsdag kl. 10:00 - 19:00
  • Onsdag kl. 10:00 - 15:00
  • Torsdag kl. 10:00 - 19:00
  • Fredag kl. 10:00 - 15:00
  • Lørdag kl. 10:00 - 14:00