Gå til skjemaet og logg deg inn med ID-porten. Du kan også melde opp andre personer som trenger hjelp med registreringen. Dette gjelder alle som bor fast eller midlertidig i Eigersund kommune.

Skjema for å få koronavaksine

I starten vil det ikke være nok koronavaksine til alle i de anbefalte gruppene, så den må gis til dem som trenger det mest først. Når det er din tur å bli vaksinert vil du få en melding fra oss om hvor og hvordan du kan bestille en tid som passer deg. Er bookingen vanskelig, så vil veiledningstorget hjelpe med timebestillingen over telefon.


Spørsmål og svar

Hva med brukere av hjemmesykepleien?

Disse skal også sende inn skjema.

Har tidligere registrert meg på telefon, må jeg registrere på ny?

Er du registrert tidligere over telefon eller på nett, så trenger du ikke å registrere deg en gang til.

Kan jeg registrere mine foreldre eller andre?

Ja, du kan registrere andre en deg selv på samme skjema. Du må fortsatt logge på med ID-porten og blir satt som avsender av skjemaet.

Når får jeg vaksinen?

Det avhenger av hvor i prioriteringen du står og hvor mange doser med vaksine vi vil få framover. Dette kan ta noen måneder. Når det er din tur vil du få en melding slik at du kan bestille et tidspunkt for vaksineringen som passer deg.

Hvilke grupper prioriteres først?

Vi bruker Folkehelseinstituttet sin prioritering ved vaksineringen. Denne viser at først skal beboere i sykehjem og utvalgte helsepersonellgrupper få vaksinen. Se hele prioriteringslisten her.

Hvilken risikogruppe hører jeg til?

Vurdering av risiko gjelder på gruppenivå, og ikke for enkeltpersoner. Det er store individuelle skilnader innenfor gruppene. Er du usikker bør du ta en vurdering sammen med din egen fastlege, men se HelseNorge.no sin oversikt over hvem som er i risikogruppene.

Hvordan blir jeg meldt opp til time?

Du får ikke et klokkeslett av oss, men mulighet til å finne en passende tid i et bookingsystem. Dette vil du få melding om når det nærmer seg din tur. Er bookingen vanskelig, så kan veiledningstorget hjelpe med timebestillingen over telefon.

Hvor blir vaksineringen?

Vaksinasjonen vil foregå i Egersundshallen Husabøveien 26, 4370 Egersund nær Egersund sentrum. Se kart.

Må jeg si ja og kan jeg ombestemme meg?

All vaksinasjon i Norge er frivillig. Vi har skjema både for registrering og avregistrering.

Blir vaksinen gratis?

Ja. Både vaksine og vaksinasjon i koronavaksinasjonsprogrammet er gratis.

Hva med bivirkninger?

Alle vaksiner har bivirkninger, de fleste er milde og forbigående. Når vaksiner utvikles, er målet alltid at vaksinene skal gi best mulig effekt med minst mulig bivirkninger. Les mer hos Folkehelseinstituttet.

Hva med helsepersonell?

FHI setter av vaksiner til 15.000 ansatte i spesialisthelsetjenesten. Primærhelsetjenesten kan få inntil 20 prosent av dosene som blir fordelt til kommunene. Det er 370.000 helsepersonell i Norge, så det er foreløpig ikke nok vaksiner til alle dem. Derfor må det gjøres prioriteringer. Mer om dette hos FHI.no.

Hvem får tilbud om vaksine ?

I henhold til forskrift om nasjonalt vaksinasjonsprogram gjelder programmet alle personer i definerte målgrupper som bor eller midlertidig oppholder seg i kommunen. Tilbudet gjelder dermed ikke norske statsborgere som oppholder seg i utlandet. Tilbudet omfatter utenlandske statsborgere som oppholder seg i Norge dersom de tilhører de definerte målgruppene for vaksine. Kilde.

Bor i annen kommune, men jobber i Eigersund. Hvor skal jeg vaksineres?

Da er det kommunen hvor du bor midlertidig eller fast i som skal vaksinere deg.

Skal barn ta koronavaksine?

Helsenorge.no anbefaler ikke at barn under 18 år vaksinere i første omgang. De vaksinekandidatene som har kommet lengst, er ikke testet på barn under 16 år. Det er svært sjeldent at barn blir alvorlig syke av korona. Les mer her.

Fortsatt spørsmål eller trenger du hjelp?

Trenger du hjelp til å registrere deg på skjemaet eller har generelle spørsmål, så kan veiledningstorget bistå. Merk at en her ikke kan gi helse- eller medisinske råd. I så fall er fastlegen riktig sted å henvede seg. Veiledningstoget kan nås på telefon 51 46 80 00 eller på veiledningstorg@eigersund.kommune.no.