Sykkelbyen Egersund - Eigersund kommune Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Sykkelbyen Egersund

Siste nytt fra sykkelbyen Egersund.

sykkeltelling

Tellepunkt langs Gamle Jærbanen

Sykkelbyen Egersund har fått på plass et tellepunkt på turveien mellom Hellvik og Egersund, som teller både gående og syklende. Dette vil gi oss bedre informasjon om sykkelmønsteret i kommunen. Det er også et nyttig verktøy for å se utvikling på bruken av strekningen i forbindelse med etablering av belysning.

Bysykler

Bysyklene er på plass

Nå kan du ta i bruk nye elektriske bysyklene i Eigersund. Har du en hvilken som helst gyldig billett i appen Kolumbus Billett kan du sykle i en time uten å betale noe ekstra.

Sykkel i stativ

Sykkelparkeringshuset på Areneset

I sykkelparkeringshuset på Areneset finner du et av de beste sykkelstativene i byen. Her kan hele sykkelen låses fast, og sykkelen står litt mer skjult for vær og vind. I tillegg er det to stikkontakter til lading av elsykkel. Ta med en liten hengelås til å låse laderen inne i ladeboksen.

Sykkel i Egersund

Hensyn og ansvar som syklist

Vi har nå gått inn i en årstid med glatte og mørke veier. Sykkelbyen Egersund ønsker å minne om at det er påbudt å bruke lys på sykkelen når det er mørkt ute.

bybåt video

Bybåten i Egersund

Video og litt info om bybåten som vil gå fra Egersund sentrum til Eigerøy 16. til 22. september. Målet er å bruke denne uka til å kartlegge behovet for en eventuell bybåt eller vann-buss på permanent basis.

Man on bike on his way home

Sykle til jobben 2019

Årets aksjon ble avsluttet 21. juni, og samlet 233 deltakere i Eigersund kommune. Dette er en økning fra 2018, og vi er godt fornøyde med oppslutningen. Det meldes om godt engasjement i ulike bedrifter, og det er gledelig. 

Sykkellapp

Velferdsgevinsten er stor ved å gå eller sykle

-Takk! Det var en hyggelig start på dagen, sa syklisten i det han nærmet seg togstasjonen på vei mot en ny arbeidsuke. Frisklivssentralen og Sykkelbyen stod mandag morgenen sammen med Røde Kors Egersund og viste til velferdsgevinsten som finnes i å velge å gå eller sykle fremfor å kjøre privatbil i det daglige.

Kontakt

Telefon 51 46 83 59
Mobil 934 51 266
E-post

Besøksadresse

Lerviksgården 5, Egersund.

Postadresse

Postboks 580
4370 Egersund