Tid og sted

9.Mai, 9:00 – 15:00 i Egersund kulturhus.

Lunsj koster 50 kroner - Innbetales til konto 3270 07 00 444 - Husk å merke innbetalingen med Barnevern og kursdatoen og eventuelle allergier

Send mail for påmelding til sentralbordet@eigersund.kommune.no. påmeldingsfrist er 2. mai.

Om kurset

Forskning viser at omtrent 15% av norske barn har en tilknytningsstil som er skadelig for deres utvikling. Dette skyldes ulike former for omsorgssvikt som fører til at barnet ikke stoler på at voksne kan beskytte dem eller passe på dem. Dette har alvorlige konsekvenser for barnets fungering på alle arenaer. Det er viktig å finne disse barna slik at de kan få hjelp så tidlig som mulig. Denne dagen vil lære deltakerne hvordan de kan kjenne igjen tilknytningsvansker, og enda viktigere -  hvordan de kan forstå dem. Og kanskje enda viktigere igjen – det vil lære deltakerne hvordan hjelpe disse barna og ungdommene på de arenaene hvor de lever og oppholder seg; i fosterhjemmet, i barnehagen eller på skolen.

 Dagen vil gi deltakerne en grundig forståelse av hvorfor barna har blitt som de har blitt, hvorfor de oppfører seg slik de gjør, og hva atferden deres egentlig betyr – hva barna egentlig trenger. En god forståelse er det viktigste og beste tiltaket når man arbeider med disse barna. Deltakerne vil også lære verktøy som de kan bruke i det daglige arbeidet sitt for å hjelpe barna og ungdommene med å fungere bedre.

Kurset passer for alle som har omsorg for eller jobber med barn og ungdommer med tilknytningsvansker, fra de minste til de største.

Arnt Ove Engelien er psykologspesialist med spesialitet innen barne- og ungdomspsykologi. Han har tidligere jobbet ved BUP Bryne og i Fosterhjemstjenesten i Stavanger. Han har siden 2007 hatt egen praksis hvor han har jobbet med familier med tilknytningsproblematikk. Siden 2011 har han sammen med Eskil Landsvik drevet Trygg base AS på full tid, som hovedsakelig jobber innenfor barnevernfeltet hvor tilknytningsvansker er dominerende.

Engelien har sin ekspertise innenfor tilknytnings- og utviklingspsykologi. Han har arbeidet med dette feltet siden sin tid i BUP, og har arbeidet med det på daglig basis i snart 10 år.

Han har i mange år veiledet familier, fosterfamilier, adoptivfamilier, skoler, barnehager og institusjonspersonale i hvordan hjelpe disse barna og ungdommene. Han har et rikt tilfang på ulike metoder og hjelpemidler som kan brukes for å øke barnas trygghet, bedre deres tilknytning og optimalisere deres utvikling. Han får svært gode tilbakemeldinger fra dem han veileder.

Engelien er også en svært erfaren og dyktig foredragsholder. Han er god på å forklare kompliserte ting på en enkel og forståelig måte, og han er engasjerende og inspirerende å høre på. Han krydrer foredragene sine med mange videoklipp og illustrasjoner slik at det blir både morsommere og mer lærerikt.