2023-09-22 - Kl. 0855

Som dere sikkert har fått med dere har det vært mye nedbør og vi har ligget på grensen, og noen steder over grensen, til en 5 års-flom. Nå er vannstanden på vei ned, noe dere kan følge med på NVEs målestasjoner, sildre.no

  • Sildre.no/Rogaland - Helleland - Gya
  • Sildre Slevelandsåna
  • Sildre.no - Bjordal - Gjedlakleiv

Værmeldingen for helgen er slik det ikke umiddelbart er grunn til uro, men dette kan snu.

Og på varsom.no er det fortsatt meldt gult flomvarsel for lørdag for Eigersund

Så er det sånn at Meteorologisk institutt på X (tidligere Twitter) i går medte at:  «– «Nigel» er på vei østover i Atlanterhavet og vil blande seg inn med et lavtrykk de neste dagene. Dette vil føre til vind og regn i Vest- og Midt-Norge.»

I Stavanger Aftenblad har "Susane Reuder, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, uttalt at uværet treffer Rogaland først.

– Fra søndag ettermiddag til mandag kveld kommer rogalendingene til å merke restene av den tropiske syklonen «Nigel», i form av store mengder nedbør, sier Reuder.

Ifølge meteorologen vil det bli gjort vurderinger i løpet av helgen på om det skal sendes ut farevarsler."

Vi ber derfor alle om å følge med, og oppfordrer også alle til å registrere seg på varsom.no (NVE-konto) for å få ekstremvær-varsler direkte fra dem. Dette er gratis. Varsom-plattformen består av varslingstjenester, fagkunnskap og systemer.​ Målet med Varsom er å hindre tap av liv og verdier knyttet til snøskred, flom, jordskred, fjellskred og isforhold i Norge.


2023-09-21 - kl. 1605

Det er sendt ut epost og sms med påminnelse til alle bønder om å sjekke lagring/plassering av rundballer.
Det er flom i flere vassdrag. En minner om at det er svært viktig at rundballer ikke lagres på flomutsatte områder. Rundballer i elva kan skape farlige situasjoner nedstrøms. Det skaper også et alvorlig forurensningsproblem. Det beste er om rundballene lagres flomsikkert allerede ved innhøsting.”


2023-09-21 - kl. 1602

Vannet er nå på vei ned de fleste stedene og ut i fra værvarslene er det ikke forventet ytterligere økning. Dette kan endre seg på kort varsel og er kun en antagelse fra vår side.


2023-09-21 - kl. 0954

Begge kjørefelt i jernbaneundergangen ved Kvellura er nå stengt.
 


2023-09-21 - Utfordringer på Slettebø/vei inn til Mjølhus

Det er meldt om at det er utfordringer for personbiler på vei inn til Mjølhus fra Slettebø.


2023-09-21 - 0914

Kort status:

  • Et kjørefelt i undergangen ved Kvellura er stengt – vurderer fortløpende stenging av det andre.
  • Høyeste vannstand over laveste punkt på Birkelandsveien er 1,2 meter. Grind er åpnet, slik at beboerne kommer seg ut av området hvis nødvendig.
  • Mye vann i sidebekker.
  • Vei og utemiljø har folk ute på det kommunale veinettet som gjør fortløpende vurderinger og tiltak.

 

Vi har ikke full oversikt på riks og fylkesveier, med det er utfordringer på rv44 mellom toppen av Tengsbakken og Lysevatnet, samt på de «vanlige» plassen på E39 Helleland.


2023-09-21 - 0700

Det er melding om mye vann på Helleland, og vannet går over veien på E-39 ved Krossmoen, ved innkjøringen til Helleland skole. Det er trafikkdirigering på plassen.

Kommunen har åpnet grind i Birkelandsbakken.