Oppstart

Dere får brev fra barnehagen der det står hvilken dato og avdeling barnet skal begynne på. Det er viktig at en av foreldrene er med i barnehagen de første dagene. Dere blir enige med pedagogisk leder om hvor lenge dere skal vær i barnehagen. La barnet få ha med seg et kosedyr, smokken eller andre ting å kose med. Barnehagen vil gjerne vite hva dere foreldre synes er viktig for barnet.

Levering og henting

Gi beskjed til en av personalet når dere kommer med barnet om morgenen og når dere henter om ettermiddagen.
Når dere leverer er det viktig at dere sier hadet til barnet. Ta dere tid til en prat med personalet og spør når dere lurer på noe. Det er viktig at dere gir beskjed hvis andre enn foredrene skal hente barnet i barnehagen. Barnet bør komme senest kl. 09.30 morgenen, for å kunne være med på aktivitetene som starter da.

Fravær / Fri fra barnehagen

  • Barnehagen må ha beskjed når barnet ikke kommer på grunn av sykdom, fridag eller ferie.
  • Alle barn skal ha minimum 3 uker sammenhengende ferie i løpet av sommeren.
  • Syke barn skal vanligvis være hjemme. Dersom barnet blir sykt i barnehagen blir foreldrene kontaktet.

Klær og utstyr

  • Barn og voksne er ute en stund hver dag og trenger klær og sko som passer til allslags vær. Foreldrene må sørge for klesskift etter årstidene. Viktig å ha i barnets hylle: Undertøy, bukse, strømper, genser, tynn overtrekksdress hele året, regntøy, støvler, bleier hvis barnet bruker det.
  • Om vinteren: Votter, lue, skjerf, ullundertøy, fleeceklær, varme vintersko (goretex) varm dress.
  • Inne bruker alle tøfler/innesko
  • Det er viktig å merke alle klær med barnets navn

Måltider

Maten i barnehagen skal være sunn og næringsrik og inneholde lite sukker. Det anbefales å unngå saft og søtt bakverk i barnas niste pakker på vanlige dager. Alle barna får servert lunsj og frukt i barnehagen.

Relaterte dokumenter og lenker