Vannstanden på målepunket på Helleland er nå nede på 2,41m, mot 3,46m på sitt høyeste i natt. Kritisk varslingspunkt er 2,80m.

Det anses ikke lengre å være fare for strømutkoblinger. Selv om det fortsatt er pumper i sving på trafostasjonen på Slettebø, anses faren for å være over.

Det er fortsatt enkelte stengte veier og gangbruer:
- FV-42 på Slettebø, men vil forhåpentligvis bli åpnet innen kort tid.
- Undergangen ved innkjøringen til Dalane Videregående skole/Rema 1000 er stengt. Omkjøring mulig.
- Undergangen ved innkjøringen til sjukehuset/Lagård/Egebakken er stengt. Omkjøring mulig.
- Gangbroen - Tyskerbrua - er stengt. Sperring må respekteres!
- Gangbro Elverhøy er stengt. Sperring må respekteres!

Situasjonen for de 30 evakuerte fra Mjølhus-området er fortsatt uendret, men politiet vil foreta en vurdering i løpet av morgenen/formiddagen i samråd med Dalane Energi, NVE og kommunen.

Det er ikke registrert noen personell og/eller materiellskader utover det som er "normalt" for en slik situasjon som f.eks vann i kjeller mv. Kommunen er dog kjent med at skadebegrensningsfirmaer har hatt et tre-siffret antall henvendelser, men dette er forhold der kommunen ikke er involvert. Beslutningen om evakuering ble utelukkende foretatt ut i fra et "føre var" prinsipp, og det er grunn til å understreke at det ikke er eller har vært vann i gatene i Egersund sentrum.

Innsatspersonell er nå redusert til et minimum, men det er fortsatt personell i beredskap dersom det skulle oppstå behov og det er fortatt overvåking på kritiske punkter.

Samarbeidet mellom Eigersund kommune, politiet, Sivilforsvaret, NVE og Dalane Energi har fungert utmerket.

Kommunen vil takke alle mannskaper som har vært innvolvert i aksjonen og som har gjort en fremragende innsats. Spesielt rettes det en takk til mannskapene fra Sivilforsvaret og kommunen som har vært i aksjon ute i felten og bidratt til at skadeomfanget ble såpass begrenset som det ble.

Det vil i etterkant av aksjonen rutinemessig bli gjennomført en strukturert evaluering med alt innvolvert personell og der rutiner mm vil bli evaluert med tanke på ytterlig forbedring og videreutvikling.

Kontaktperson beredskap: Beredskapsansvarlig Roger Tengsareid - mobil 456 04 495.
Kontaktperson media: Informasjonsansvarlig Leif E Broch - mobil 908 81 568.