Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Demensomsorg i Eigersund

Sykkeltur med to personerDemens er en fellesbetegnelse for en kronisk funksjonssvikt som skyldes ulike hjernesykdommer eller skader. Alzheimers sykdom er den vanligste årsaken til demens, men det finnes flere ulike typer demens.

Tidlige tegn på demens kan være vanskelige å oppdage, for personen selv, men også for de rundt. For noen kan språk, minne eller evnen til orientering være det første som svikter. For andre er det endringer i personlighet og humør. Demens kjennetegnes ved kognitiv svikt, redusert evne til å fungere i dagliglivet slik en har gjort tidligere.

Relaterte lenker

 

Collage med flere glade bilder med eldre mennesker

 


Sol ute på terassen til Lundeåne bo og servicesenter

Gode demensforløp

I Eigersund kommune har vi Gode Demensforløp. Det er et tilbud for å gi best mulig oppfølging til innbyggere ved mistanke om, eller påvist demens, samt deres pårørende.

Rådhuset i Egersund

Hvem er vi som jobber med demens?

Har du mistanke om- eller har du nylig fått en demensdiagnose? Da kan du eller dine pårørende ta kontakt med Eigersund kommune.

Demenskoordinator

Demenskoordinator

Demenskoordinator skal fungere som bindeledd mellom personer med demens, deres pårørende og de ulike delene av tjenestene. Koordinatoren er leder av hukommelsesteamet.

Logo for Elvegatens sangkor

Bli med i demenskor

Å samles til kor skal være en meningsfull aktivitet for alle. Det skal være en møteplass både for kordeltakere og for pårørende.

Mann som sitter og spiser is ved elveparken

Dalane Demensforening

Dalane demensforening arrangerer hver høst demensskole. Hver kveld blir innledet med en forelesning og avsluttes med samtaler.

Kurs i Egersund kulturhus

Bli med på kurset: Et mer demensvennlig samfunn

Bli med på en times kurs. Du lærer om demens og hvordan du kan møte personer som har demenssykdom. Din kunnskap vil være av stor betydning for den som har demens og deres pårørende. Kunnskapen kan også bidra til at det blir enklere å for deg å yte god service i møtet med de som har demens.

Kontakt demenskoordinator

Lina M. Hvidsten Gjedrem
940 05 543