Forsiket oppstart på prosjektet

Prosjektet har gjort noen grep for ikke å få uheldige forsinkelser i byggeprosessen med nye Husabø ungdomsskole. Blant annet er oppgaver med rigg og drift overført fra byggentreprisen til graveentreprisen. Det har gitt oss mulighet til å starte arbeidene allerede i uke 17. Bertelsen & Garpestad går i gang med arbeidene sammen med sine underentreprenører.

Endret kjøremønster på Husabø

Som riggområde i byggeprioden vil både byggearealet for nybygg og tomta til tidligere Husabø barnehage, samt veien imellom, bli benyttet. I den forbindelse har vi fått godkjent å stenge Husabøveien mellom krysset Husabøvien-Prestegårdsveien og krysset Husabøveien-Gamle Prestegårdsvei. Det vil medføre nye kjøre- og gangmønstre for busser, biler, gående og syklende i området rundt Husabøskolene.

  • Bussene som kommer fra Golan vil slippe av og på passasjerer og skoleelever i krysset Prestegårdsveien/Kjeld Buggesgate (til barneskolen) og i krysset Husabøveien/Kjeld Buggesgate (til ungdomsskolen). Det males opp busstopp.
  • Buss til og fra Veshovda stopper i krysset Husabøveien/Kjeld Buggesgate.
  • Foreldre oppfordres til å la elevene gå til skolen. Ved behov for kjøring må alle kjøre Prestegårdsveien i retning barne- og ungdomsskolen, slippe av elevene på fortauet ved skolen og fortsette mot Egersundshallen og kjøre ned Trettevollsveien. Trettevollsveien vil være enveiskjørt i perioden 07.30-15 på hverdager. Det skiltes omkjøring.
  • Gående og syklende elever til barneskolen følger enten Prestegårdsveien, eller følger ny gangvei på baksiden av skolene for de som kommer fra byen.
  • Elever til ungdomsskolen må benytte inngangen til skolen via Gamle Prestegårdsvei.

Første midlertidige buss-stopp

Stengt vei under byggeperioden

Buss-stopp på begge sider av veien

Enveiskjørt vei på dagtid

Kart som viser nytt kjøremønskter på Husabø