Åpningsarrangementet gjennomføres i samarbeid med Dalane friluftsråd. Under åpningen vil det bli vist noen av aktivitetsmulighetene området har å by på, som padling, slakk line, spikking og geocaching. Griller og bålpanner blir fyrt opp og står til disposisjon for alle. Vi oppfordrer til å bruke sykkel for å komme seg til Maurholen.

Den gamle jernbanestasjonen og anlegget rundt inngår i Nasjonal verneplan for jernbanens kulturminner (Jernbaneverket, 2004). Rammene for arbeidet med istandsetting og gjenoppbygging av stasjonsbygningene er satt i samarbeid med Jernbaneverket, Rogaland fylkeskommune, regionantikvaren og Dalane folkemuseum, slik at byggene og bygningsmiljøets bevaringsverdi sikres for fremtiden.  

Eigersund kommune vil med dette benytte anledningen til å takke for samarbeidet med vernemyndighetene og håndverkerne, som har strukket seg langt for at stasjonen for fremtiden skal kunne oppleves så autentisk som mulig. En stor takk rettes også til byggfaglinjen ved Dalane videregående skole som bidratt med god hjelp.

Til slutt rettes en takk til økonomiske bidragsytere som har gjort det mulig å gjennomførte prosjektet: Rogaland fylkeskommune (spillemidler og RUP-midler), Jernbaneverket og Statlige tilskudd.