Irene Grastveit, partner Mind Up og konfransier Egersundkonferansen

Med 20 års erfaring fra akademia og som konsulent har Irene opparbeidet seg et nettverk av gode relasjoner og en helt unik faglig bredde. Hun har vært innom det aller meste! Like viktig er også hennes genuine interesse for fag og folk som skaper tillit hos enhver kunde, uavhengig av situasjon og prosess.

Egersundkonferansen-irene-grastveit.jpg

 


 

Sunniva Vanglo – elev Eigersund kulturskole, akkompagnert av Jostein Betten på flygel

 


 

Odd Stangeland, Ordfører Eigersund kommune

Egersundkonferansen-odd-stangeland.jpg

 


 

Toril Nag, konserndirektør Lyse AS

Konserndirektør Toril Nag  har ansvaret for forretningsområde Tele/Teknologi i Lyse-konsernet, herunder fiber-infrastruktur og digitale tjenester. Hun har også ansvar for konsernområde Kundeservice. Toril Nag er utdannet sivilingeniør i Computer Science fra University of Strathclyde og har tilleggsutdannelse i ledelse fra Handelshøyskolen BI. Hun har ledererfaring fra store IT- og telekomselskaper såvel som innen bank og finans, og har også omfattende styre-erfaring fra teknologi-, energi-, og FoU-relaterte virksomheter.

Egersundkonferansen-toril-nag.jpg

 


 

Svein-Oskar Nuland, direktør Aker Solutions Egersund

Svein Oskar Nuland har innehatt mange forskjellige stillinger i Aker Solutions over 33 år.
Har nå tittelen “Senior Vice President Fabrication & Offshore Construction”  med ansvar for 2 verft i Norge samt alle offshore ressurser, tilsammen nær 1.700 ansatte.

Egersundkonferansen-svein-oskar-nuland.jpg

 


 

Topplederforum

Et av de 3 innsatsområdene i omstillingsarbeidet er samarbeid mellom de største bedriftene i Eigersund kommune. Målet er å styrke konkurransekraften til bedriftene lokalt. Etter det første møtet er det definert 3 satsingsområder: prosjektstyring, digitalisering og kompetanse. Arild Stapnes Johnsen fra Dalane Energi, Torbjørn Valdemarsen fra Aker Solutions og Vidar Fredriksen fra Sternblick blir intervjuet om arbeidet.

 


 

Kl. 10:20 – 10:40 Pause med frukt og drikke

 

 

Svein Høyland, rektor Hellvik skole

Rektor på Hellvik skole, gruppeleder og ordførarkandidat for Sp i Hå. I skoleverden er han opptatt hvordan digitale hjelpemidler blir brukt til mer og bedre læring.

Egersundkonferansen-rune-og-svein.jpg

 


 

Rune Pedersen, lærer Hellvik skole

Har jobbet som lærer i 15 år på Hellvik skole. Har akkurat avsluttet et masterstudie innen IKT i læring og jobber nå også som pedagogisk ressurslærer for IKT i Eigersund kommune.

 


 

Tone Grindland, direktør NHO Rogaland

Tone Grindland har jobbet med næringsutvikling i Rogaland de siste ti årene. Hun er nå regiondirektør i NHO. Rogaland er den største regionen i NHO, utenfor Oslo, med mer enn 80.00 årsverk. De viktigste sakene framover for Grindland er kompetanse, samferdsel og fortsatt vekst i sysselsetting. Hun er begeistret for mulighetene som ligger i Dalane-regionen, og er godt kjent med utfordringene her.

Egersundkonferansen-Tone-Grindland.jpg

 


 

Lars Kolnes, daglig leder Eigersund næring og havn

Lars Kolnes var rådmann i Hå kommune frem til 2013. I jobben som daglig leder for Eigersund næring og havn fra 2014 har han hatt hovedansvaret for all næringsutvikling, reiseliv, turisme, boligutvikling samt havn i Eigersund kommune.

Lars Kolnes

 


 

Harald Minge, adm direktør i Næringsforeningen

Harald Minge er adm. direktør i Næringsforeningen i Stavanger-regionen, Norges største næringsforening som fronter interessene til 2002 medlemsbedrifter fordelt mellom Egersund i sør til Ryfylke i nord. Minge innehar en rekke styreverv, er en mye brukt foredragsholder og er glødende opptatt av næringspolitikk. Han er tidligere sjefredaktør i Rogalands Avis.

Egersundkonferansen-harald-minge.jpg

 


 

Randi Markvardsen, prosjektleder i Bysykkelen

Bysykkelen er sammen med København ledende på elektriske bysykler i Europa. De har utviklet og erfart systemet i drift siden 2015, og opplever stor interesse både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Bruken av syklene øker stort, nye sykler er på gang samt at det til neste år blir 12 kommuner i fylket som blir i samme bysykkelnettverk.  Egersund er en av dem.

Egersundkonferansen-Randi-Markvardsen.jpg

 


 

Kl. 12:00 – 12:45 Lunsj og mingling

 

 

Trond Arne Pedersen, Ordfører Sokndal kommune

Trond Arne Pedersen har vært aktiv i Sokndalspolitikken i snart 20 år, hvorav de siste 7 som ordfører. Han er leder i Regionrådet for Dalane har et brennende engasjement for at innbyggerne i Dalane skal erfare at det gode livet leves her. Videre er han opptatt av bolig-, nærings- og kulturutvikling og har vært tydelig på at god infrastruktur og tilknytning til E39 er viktig for hele Dalaneregionen.

Egersundkonferansen-Trond-Arne-Pedersen.jpg

 


 

Oddvar Sæth, leder Bjerkreim næringshage

Daglig leder i Bjerkreim Næringshage AS, en node under Ryfylke Næringshage. Jobber med forretningsutvikling, rådgivning og etablererveiledning. Bachelor i Markedsføring og Internasjonalisering fra Handelshøyskolen BI. Bor i Ørsdalen, Bjerkreim.

Egersundkonferansen-Oddvar-Sæth.jpg

 


 

Jan Ove Øksendal, leder Lund næringsutvikling

Daglig leder i Lund Næringsutvikling as, Lund Tomteselskap as og næringssjef i Lund kommune. Jobber på heltid med å skaffe nye næringsarealer, inspirere til gründervirksomhet, samt finne bedrifter som vil etablere seg i Lund. Har bred bakgrunn fra privat næringsliv.

Egersundkonferansen-Jan-Ove-Øksendal.jpg

 


 

Kyrre M Knudsen, sjefsøkonom Sparebank 1 Sr-bank

Kyrre M. Knudsen har siden 2013 vært sjeføkonom i SpareBank 1 SR-Bank. Han har tidligere jobbet med olje- og gassmarkeder som sjefanalytiker i Statoil. Videre har Knudsen arbeidet i Norges Bank, herunder som taleskriver for sentralbanksjefen, og i Finansdepartementet. Knudsen er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole (1999) og har hovedfag i samfunnsøkonomi fra Universitet i Oslo (2001). Knudsen er fast kommentator i flere næringslivsmedier som Dagens Næringsliv, Finansavisen, E24 og Stavanger Aftenblad, Bergens Tidene og Sysla.

Kyrre

 


 

Hadia Tajik, Stortingspolitiker

Hadia Tajik er nestleder i Arbeiderpartiet, og øverst på stortingslista til Rogaland Ap. Hun er fra Bjørheimsbygd i Strand kommune, en landbrukskommune som vår, og med sterke industritradisjoner fra vannkraft og stålverket på Jørpeland. Vi har utfordret henne til å si noe om muligheten i Dalane sett fra Stortinget.

Egersundkonferansen-Tadia-Tajik.jpg

 


 

Kl. 13:45 – 14:05 Pause

 

 

Siri Kalvik, CEO Nysnø

Siri M. Kalvig er meteorolog og har en doktorgrad innenfor offshore vind teknologi. Før Nysnø jobbet Siri som leder for forskningsnettverket for miljøvennlig energi ved Universitetet i Stavanger. Hun har startet flere bedrifter og jobbet aktivt med finans og oppstartselskaper innen miljøteknologi. Siri begynte sin karriere som værpresentatør på TV2. Sammen med TV2 etablerte hun det om etter hvert ble det internasjonalt ledende værvarslingsselskapet StormGeo.

Egersundkonferansen-siri-kalvik.jpg

 


 

Erling Dokk Holm, byforsker, styreleder Attraktiv by

Erling Dokk Holm er førsteamanuensis ved Høyskolen Kristiania. Av utdannelse er han statsviter fra Universitetet i Oslo. Han er aktiv i samfunnsdebatten, både gjennom sin spalte i Dagbladet Magasinet, og som kommentator på byutvikling og arkitektur i Dagens Næringsliv

Egersundkonferansen-Erling-dokk-holm.jpg

 


 

Oppsummering ved Ordfører Odd Stangeland