Vi trenger personer som er i en stabil livssituasjon og som er over 18 år. Du må gjerne ha barn selv, men må ha tid og overskudd til å gi oppmerksomhet til en som trenger det. Samtidig må du kunne samarbeide med familien for å kunne møte barnets behov på en best mulig måte.

Å være avlaster innebærer at du gir andre foreldre som har særlig tyngende omsorgsoppgaver, en mulighet til fritid. I tilegg får barnet/ungdommen nye opplevelser sammen med deg og dine.

Avlastning foregår oftest en helg i måneden fra fredag til søndag, men noen har også avlastning en ettermiddag med overnatting i uke. Behovet varierer fra familie til familie.
Dersom du kunne tenkt deg å bli privat avlaster, håper vi at du vil ta deg tid til å fylle ut registreringsskjemaet hvor du forteller litt om deg selv og dine erfaringer og interesser. Vi tilstreber å finne familier som passer til barnets/ungdommens behov og ønsker, samt avlasterfamiliens muligheter.

Du vil få lønn etter gjeldende satser samt fast utgiftsdekning per døgn. Det vil bli krevd politiattest dersom det inngås oppdrag med kommunen. Tips gjerne dine venner om muligheten for å bli avlaster!

Er det noe du lurer på, kan du sende en mail til avlaster@eigersund.kommune.no