Ved å ha på deg refleks reduserer du risikoen for å bli påkjørt med 85 prosent, likevel er det svært få som benytter den lille livredderen. De nasjonale reflekstellingene av voksne fotgjengere som ble gjennomført i november 2010 viser at kun 24 prosent bruker refleks. Resultatet er en sterk økning fra siste års tellinger, som på landsbasis har ligget på rundt 16 prosent. Likevel er det altfor få som bruker refleks.

Uten refleks er du først synlig på 25 - 30 meters hold, mens du med refleks synes på 140 meters hold når bilen bruker nærlys. Omregnet til sekunder har bilføreren 10 istedenfor 2 sekunder til rådighet, det kan være forskjellen på liv og død.

Gatebelysning skaper falsk trygghet, og mange tror at det ikke er nødvendig med refleks når de går i områder med gatelys. Det er galt. Selv om du ser bilen, ser ikke bilisten deg. Derfor er det en billig livsforsikring å alltid bruke minst én refleks når du er ute og går i mørket. Det finnes mange ulike reflekser, også en som passer din stil. Mykreflekser i utallige former, smykkereflekser, slap-wrap og reflekser med magnet, for å nevne noen.

Relatert lenke