Kommunen ved ordføreren har bedt Kolumbus / Rogaland Kollektivtrafikk FKF om å vurdere å inkludere Eigerøy i sitt opplegg for bestillingsruter.

Ordføreren skriver i brevet til Kolumbus:

"I forbindelse med rutejusteringer i 2011 opplevde vi i Eigersund at noen bussruter ble helt nedlagt. Blant annet går det ikke lenger buss til /fra Eigerøy på lørdagene.

Dette har ført til en hel del henvendelser til kommunen fra berørte og frustrerte beboere på Eigerøy, som påpeker at det er umulig å foreta innkjøp i sentrum på lørdager nå, da det ikke lenger går buss. Det har vi stor forståelse for. Henvendelsene kommer i først rekke fra eldre beboere som ikke kjører egen bil. Det har og vært reaksjoner fra folk som arbeider i turnus i omsorgsektoren, som bruker kollektivtransport til/fra arbeid.

Vi vil også gjøre oppmerksom på at det nå er svært stor aktivitet på Aker Solutions som vil ha en ekstrem belastningstopp med cirka 2.000 medarbeidere i sving i perioden juni til desember 2012. Boligkvarterene til alle de innleide medarbeiderne er på Eigersøy.

I Eigersund har vi over en periode vært tilknyttet ordningen med bestillingsruter til/fra Helleland. Tall som er lagt fram til bl a Samferdselsutvalget viser at ordningen blir satt pris på og er brukt.

Vårt innspill og ønske med dette brev er å be Kolumbus vurdere at også Eigerøy kan bli omfattet av ordningen med KID midler og bestillingsruter, og at dette blir lagt inn i budsjettet for 2013. Som en start kan det kanskje vurderes en prøveordning fram til f eks sommeren 2013, hvoretter man da kan ta en vurdering om ordningen skal bli permanet."