Hos oss er det så langt ladestasjoner ved jernbanestasjonen og i bunnen av Lerviksbakken i sentrum. Her kan en låse opp syklene ved hjelp av appen Kolumbus billett og sykle i vei. Hvor syklene er kan du også se i appen.

Du kan bruke sykkelen i maks tolv timer om gangen.

Finansiering

Bysyklene er finansiert med tilskudd fra Statens vegvesen, klimasatsmidler fra Miljødirektoratet og med sykkelbymidler fra Rogaland fylkeskommune. Drift av bysyklene finansieres med driftsmidler fra sykkelbyprosjektet i to år.

Det er 12 kommuner i Rogaland som er med i samme prosjektet; alle med samme type sykler og samme løsning. Det er Kolumbus som styrer og organiserer dette prosjektet. Spørsmål om feil, betaling og annet kan rettes til dem.

Etter bruk

Skal du sette fra deg sykkelen en liten stund, kan du låse den. Dette gjøres i billettappen. Er du helt ferdig med sykkelen, parkerer du den i en ladestasjon ved å sette forhjulet inn i stativet. Stativet har en sensor som registrerer om sykkelen er returnert riktig. Du får bekreftelse i appen at sykkelen er returnert og turen avsluttet.

På farten i Eigersund

Syklene som nå har kommet til Egersund har et nytt design og et mer komfortabelt sete enn tidligere modeller i Stavanger. De har også en jevnere og mer behagelig oppstart og bedre motor.

God tur.

Relaterte lenker