La oss gjenta litt:

  • Det kan ta litt tid før alle kommunale veier er brøytet etter snøfall, og strødd når det er glatt.
  • Mannskaper som brøyter og strør er ute med alt tilgjengelig utstyr når det snør og er glatt.
  • Vi brøyter og strør veiene etter behov og i en prioritert rekkefølge -  det er begrenset med mannskaper og utstyr til å utføre brøyting/strøing, og de viktigste hovedveiene prioriteres først. Ved langvarig snøfall og ved store snømengder vil det ta noe tid før vi har fått brøytet alle gatene, og spesielt mindre sidegater tar det lang tid å rekke over.
  • Rogaland fylkeskommune har ansvar for vinterdrift av fylkesveiene, og seksjon Vei og utemiljø, Eigersund kommune har ansvar for kommunale veier og arealer.  
  • I Sentrum, på Husabø og i Hafsøy gjelder egne regler for vinterdrift: her er boligeierne selv ansvarlige for å holde fortau og rennestein utenfor egen bolig fri for snø og is. I henhold til politivedtektene for Eigersund kommune er det i Egersund huseieres plikt å måke og strø fortau utenfor egen eiendom. Dette gjelder for alle boligeiendommer innenfor det som tidligere var Egersund kommune (Sentrum, Husabø og Hafsøy). I disse områdene vil ikke kommunes mannskaper foreta vinterdrift på fortau.

To ting til slutt

Det er en del kilometer som skal brøytes og strøs når snøen kommer og vi er i gang. Totalt sett drifter seksjonen vei og utemiljø ca 150 km med kommunal vei, i tillegg kommer gang- og sykkelveier, fortau, gangveier og offentlige arealer til skoler/barnehager. Veiene utenfor sentrum driftes i hovedsak av innleide mannskaper, mens eget personell drifter sentrum. 

Takk for at du viser forståelse og tålmodighet, vi trenger det!