Også i år deltar Eigersund kommune i det globale initiativet Earth Hour som har for formål å være en verdensomspennende symbolsk klimamarkering. Deltakere er byer, kommuner, bedrifter, organisasjoner og enkeltmennesker.

I år er målsettingen globalt en milliard deltakere og i Norge at halve Norge slukker lyset. I 2011 deltok rundt to millioner nordmenn.

Eigersund kommune oppfordrer alle enkeltpersoner, organisasjoner og bedrifter i kommunen til å delta i dette initiativet. Du kan melde deg på aksjonen ved å gå inn på de norske nettsidene til Earth Hour.

Det imidlertid ikke påkrevd å være registrert for å delta i aksjonen, alle med tilgang til en lysbryter kan delta og du gjør dette ved å slukke lyset i én time for klimaet lørdag 31. mars kl. 20.30.

Mer enn en time

Budskapet om samarbeid mot klimaendringer går både til verdens ledere og til alle oss andre som deltar. Earth Hour gir oss alle en anledning til å gjøre mer, lære mer, – og kreve mer.

WWF er global arrangør, med et mylder av samarbeidspartnere verden rundt.  Earthhour.org er den offisielle internasjonale portalen til Earth Hour.

Earth Hour i Norge

Her i landet ble Earth Hour arrangert for første gang i 2009. Rundt to millioner nordmenn deltok. I fjor var det enda flere. I år er målet at halve Norge slukker lyset!