Melding om igangsetting av reguleringsarbeid

 
Multiconsult AS gir med dette i samsvar med §§ 12-1, 12-3, 12-8 og 12.14 i plan- og bygningsloven (2008), melding om at følgende reguleringsarbeid blir satt i gang i Eigersund kommune:

Endring av deler av "reguleringsplan for Sundstø-Vibberodden (Kværner Egersund)", nå Aker Solutions. Gnr. 8, bnr. 36.

Gjeldende plan (stadfestet i 1991) omfatter hele Aker Solutions (tidligere Kværners) område på Sundstø, Vibberodden. Reguleringsendringen gjelder kun Krabbevika med omkringliggende arealer (felt G iht. bl.a. "Rapport fra kulturhistorisk registrering - gnr. 8 bnr. 36" datert 16.-17.08.2011), se vedlagte oversiktskart og foreløpig planavgrensing. Planen for området er å sprenge og planere mesteparten av felt G og fylle ut i Krabbevika. Det er tidligere sendt ut nabovarsel (oktober 2011) og forespørsel om uttalelse fra offentlige instanser angående denne saken. Saken var den gang omsøkt som dispensasjon fra reguleringsplanen. Fylkesmannen frarådde å behandle saken som dispensasjon, og foreslo å endre reguleringsplanen. Av den grunn mottar Dere nå varsel om planoppstart.

Området for reguleringsendringen er i gjeldende plan vist som "vann" og "industri, spesielle bestemmelser". De spesielle bestemmelsene gjelder hensynet til fornminner, og at Arkeologisk museum i Stavanger skal gi tillatelse før tiltak. Denne prosessen er i gang og Arkeologisk museum har skissert at de vil starte med arkeologiske utgravinger i april 2012.

Formålet med planendringen er å omregulere fra "vann" til "industri" i Krabbevika, dvs. gi mulighet for å fylle ut vika.

Aker Solutions i Egersund har på generell basis behov for å utvide det totale verftsarealet for å ivareta sine forretningsmessige forpliktelser og muligheter. De har allerede i dag et plassproblem. Arealet i Krabbevika er spesielt viktig, da det vil fungere som et viktig sammenstilling - og testområde for Åsgard subsea gasskompresjonsprosjektet som i ett globalt perspektiv flytter teknologiske grenser.

Utfylling av Krabbevika er tenkt utført på en slik måte at strandsonen bevares på best mulig måte. Det vil bli foreslått en buffer langs sjøkanten i sør i område G, hvor dagens terreng vil beholdes. Man vil også bestrebe seg på at fyllingen i Krabbevika får en "naturlig" avslutning mot sør. For å sikre mot ev. spredning av forurensing ved utfylling foreslås det å legge duk i bunn av vika før utfyllingen.

Planområdet er i kommuneplanen vist som "industriformål" og "bruk og vern av sjø og vassdrag".

Eventuelle kommentarer kan sendes til Multiconsult AS, Stokkamyrveien 13, 4313 Sandnes, innen 12.03.2012, med kopi til Eigersund kommune, v/Dag Kjetil Tonheim, pb. 580, 4379 Egersund.

Denne saken haster og er høyt prioritert i kommunen. Vi ber derfor om at fristen overholdes og setter stor pris på om merknader sendes så raskt det lar seg gjøre.

 
Endringen av planen er ikke konsekvensutredningspliktig.
 

Omtrentlig plangrense er vist på vedlagt Varslingskart planområde Krabbevika Aker Feb2012.pdf.