Først av alt vil vi på vegne av alle egersundere ønske deg/dere velkomne til å etablere dere i byen vår. Noe av det første som er viktig å få klarert før man flytter til et sted, er at man finner et sted å bo. I Egersund har man en rekke valgmuligheter enten man ønsker å kjøpe ei ny tomt, eller vil overta et litt eldre hus. For å kunne skaffe deg en oppdatert oversikt over ledige tomter og hus som er til salg, bør man kontakte en eiendomsmegler. Under her har vi linket videre til nettsidene til enkelte av de lokale eiendomsmeglerne.

Etter å ha funnet en plass å bo er det kanskje på tide å tenke på eventuell barnehage/skoleplass til dine barn. Egersund har 8 kommunale og 5 private barnehager. For å lese mer om den enkelte barnehage kan man klikke seg inn på barnehagenes nettside. På denne siden finner man også søknadsskjema for barnhage. I Egersund er det også flere grunnskoler og private skoler . Hvilken skole hvert enkelt barn skal gå avhenger av hvor man bor. Kontakt Skolekontoret i Eigersund kommune (51468240) for å finne ut hvor barna skal gå.

Her på kommunenes nettsider kan du også finne masse annen nyttig informasjon for deg som skal etablere deg i kommunen vår. De fleste har en eller flere hobbyer som man dyrker. Klikker du deg inn her, kan man finne ut om det er lag/foreninger som driver med dette i Egersund.

Noen av disse lagene/foreningene har også egne nettsider, som inneholder informasjon om hva de driver med og hvordan man kommer i kontakt med dem. Her på kommunens nettsider har vi laget en side med lokale linker, der vi har samlet linker til forskjellige lokale lag, foreninger, bedrifter og andre.

Eigersund kommune er en av fire kommuner i regionen Dalane. Denne regionen har en egen lokalavis som gis ut i Egersund, Dalane Tidende. Avisen kommer ut tre dager i uken og er en viktig informasjonskilde for innbyggere i Eigersund kommune.