På kurset lærer du blant annet

  • Hvordan hjelpe barnet mitt med følelser?
  • Hvordan hjelpe barnet til å bli selvstendig?
  • Hvordan hjelpe barnet til å utvikle god selvfølelse?
  • Hva gjør jeg når barnet mitt oppfører seg utfordrende?
  • Hvordan sette grenser, men samtidig bevare godheten?
  • Hva gjør jeg når jeg selv blir sint, sliten og frustrert?
  • Hvordan reparerer jeg med barnet mitt når jeg har blitt for sint?

Kurset gir foreldre felles forståelse for hva barnet deres trenger, og hvordan møte barnet på en effektiv og god måte i vanskelige situasjoner.

Kurs i Egersund

Kurset går over 7 ganger og vil vare 1,5 time hver gang. På hver samling ser vi videopptak av andre foreldre og barn. Dette gjør det mer konkret hva man kan gjøre selv hjemme. I gruppen bestemmer du selv hvor mye du vil dele fra egne erfaringer. Kurset passer for alle – foreldre og par, for skilte par som ønsker å samarbeide om barnet sitt, for de som er alene-forelder, eller for deg som jobber med barn og ønsker å lære mer om hva barn trenger.

Hva er det viktigste du som forelder gjør i løpet av en barndom?

Alle foreldre drømmer om å gi barna sine et best mulig utgangspunkt for livet når de en gang skal klare seg selv. Men veien dit kan være lang. Som forelder vil du føle deg utilstrekkelig fra tid til annen. Når det er ditt barn som ikke holder avtaler og lyver, og du ikke vet hvordan du skal få slutt på det, er det lett å føle seg liten. Det samme gjelder når barnet ditt svarer deg frekt blant andre, og du kjenner de kritiske blikkene hvile på deg. Eller når 11-åringen bare trekker seg unna, og du ikke får kommet til for å hjelpe.

Det kommer dager der man som forelder føler seg ganske liten og mislykket. I dette kurset fokuserer vi på hvordan være god nok forelder. Å være god nok er å håndtere situasjoner der du føler deg liten – uten å ødelegge forholdet mellom deg og barnet ditt. I trygghetssirkel-kurset får du hjelp til å vite hvordan du kan håndtere slike situasjoner, og til å vite hvordan hjelpe barnet ditt med følelser eller situasjoner det strever med.

Oppstart

Kurset er på torsdager fra kl. 09.00-10.30. De 7 kurssamlingene vil bli holdt i lokalene til Mestringsenheten, Damsgårdsgaten 11.

Påmelding

Påmelding og spørsmål til Mariann Johansson, på e-post eller telefon 47 47 16 85, Inger Anne Slettebø, på e-post eller telefon 90 10 40 22, eller til  Kate Hetland, på e-post eller telefon 48 99 91 39. Oppstart er 20. oktober 2022.