Formannskapets møte 18.1.2012 er i sin helhet satt av til orienteringer og folkevalgtopplæring. 

Gruppeleder for SV vil også møte slik at hele kommuneplanutvalget får en bred orientering om flomproblematikken og samtlige gruppeledere får samme folkevalgtopplæring.

Hele møtet er åpent for publikum, men det er ikke lagt opp til at publikum kan delta i selv møtet utover som ordinær tilhører.

Møtested blir ”Ishallen” møterom, Dalane Energi IKS, Elganeveien 1, 4370 Egersund.

 Programmet for dagen: 

0930 – 1000

Orientering om utbygging i Hellelandsvassdraget v/ Dalane Energi

1000 – 1200

Orientering om flomproblematikk v/ NVE og plansjef Eigersund kommune.

1200 – 1230

Lunsj

1230 – 1300

Orientering om skjenkekontroll v/ leder av skjenkekontrollen.

1300 – 1350

Kommunal planstrategi v/ plansjef

1400 – 1500

Kommunalt regnskap v/ kommunalsjef økonomi.

  

Orientering om utbygging i Hellelandsvassdraget.
Dalane Energi IKS har under arbeid en større utbygging i regi av Datane Kraft AS der man ønsker å utnytte en større del av det energipotensialet som finnes i øvre del av Hettelandsvassdraget. Utbyggingsplanene vil medføre bedre utnyttelse av etablerte magasin og i tillegg vil en hente ut i alt 165 GWh ved å utnytte fallet i sidevassdrag og hovedvassdraget. Utbyggingsområdet ligger i det vesentligste i Gyadalen i Eigersund kommune. Lund kommune berøres også av reguteringsområdet på sørsiden av Gyadaten. Antegget vil i hovedsak få adkomst fra riksvei 42 gjennom Gyadalen.

Utbyggingsplanene består av følgende kraftverk:

  • Mjelkefossen kraftverk
  • Gya kraftverk
  • Åmot kraftverk
  • Tekse kraftverk

Denne utbyggingen har direkte konsekvenser for flomproblematikken og Dalane Energi IKS vil derfor innlede orienteringene med informasjon om utbyggingsplanene, konsekvenser og status.

 

Orientering om flomproblematikk.
Det er også satt av tid til spørsmål og debatt for politikerne i denne saken. NVE møter bla med regionsdirektør Anne Katrine Sverdrup og vil også stille med annen tung faglig ekspertise til møtet. Kommunen har fremmet flomproblematikken i en egen kommunedelplan på bakgrunn av at NVE har lagt frem en solid og grundig kartlegging av flomproblematikken i Hellelandsvassdraget. Videre oppfølging vil kreve store investeringer og kommunen ser det derfor som viktig å ha nødvendig "trykk" i saken.h

Ordfører Leif Erik Egaas vil på vegne av Eigersund kommune gi NVE honnør for det arbeidet det frem til nå har utført i denne saken og ser frem til et konstruktivt møte med NVE sammen med det politiske og administrative miljjøet i kommunen. I denne saken må alle gode krefter trekke i lag da det er tale om store tunge investeringer som vil kreve både kommunale og statlige tilskudd.

Plansjef Dag Ketil Tonheim vil gi en orientering om planarbeid og status for kommunens arbeid i saken.

Til denne orienteringen er også planteknisk utvalg invitert da flomproblematikken er svært viktig også for planteknisk utvalgs ansvarsområde.

 

Orientering om skjenkekontroll.
Seksjonsleder for skjenkekontrollen i Brannvesenet i Sør-Rogaland Sverre Skårland orientere om skjenkekontrollens arbeid og praksis. I tillegg vil det bli gitt en orientering om retningslinjene og praksisen i Stavanger kommune i forhold til skjenkekontroll.

Skjenkekontrollen fører kontroll med at steder som selger eller skjenker alkohol følger lovverkets krav. På serverings- og skjenkestedene sjekkes bl.a. at det ikke serveres alkohol til mindreårige og overstadig berusede gjester. Salgskontrollen sjekker at butikker som selger alkohol ikke reklamerer for sine varer, at øl/rusbrus er riktig plassert i forhold til den alkoholfrie drikken, og at det ikke selges alkohol til mindreårige.

Skjenkekontrollen utfører tjenester for Bjerkreim, Eigersund, Finnøy, Forsand, Gjesdal, Hå, Klepp, Kvitsøy, Lund, Randaberg, Rennesøy, Sandnes, Sokndal, Stavanger, Strand og Time.