Dette har skjedd i en dialog med Eigersund kommune der prosess og målsettinger er korrigert underveis slik at en har fått dokumentert og avklart de viktigste problemstillingene. Dette er først og fremst oppnådd ved at plan og bygningsloven sin prosessbeskrivelse jfr. § 12,3 og § 4 er fulgt slik loven krever og det er gjennomført planprogram med KU. Grunnleggende ved KU er tilpasningen til bylandskapet og stedets bebyggelse med skala og strukturer nært relatert til Egersund bys kulturhistorie.

I forbindelse med oppstart er det utarbeidet og vedtatt er planprogram for arbeidet med reguleringsplan og konsekvensutredning. Planforslaget er i tråd med kommuneplan og de føringer som ligger i denne. Pga. tiltakets kompleksitet og omfang utløser planen krav om konsekvensutredning. Lokalisering av hotell i sentrum av Egersund kan ha betydning for trafikkforhold, infrastruktur, miljø og forurensing. Dette har også med at plasseringen påvirker mange visuelt og har konsekvenser for bylandskapet. Dette gjør det viktig å belyse skisserte løsninger og konsekvenser best mulig.

Eigersund kommune har hatt en arbeidsgruppe bestående av representanter fra de ulike fagavdelingene som har vært mest berørt. Videre er det en rekke personer som har blitt koplet til og fra etter behov i løpet av planprosessen. En vurderer at en har hatt en konstruktiv og god dialog med tiltakshaver i forbindelse med denne planprosessen.

Kommunestyret har tidligere satt en tidsfrist for når et planforslag skulle være levert inn og planforslaget ble poststemplet inn til kommunen 04. juni. Dette er således godt innforbi tidsfristen.

Planforslaget skisserer en helhetlig løsning for Gruset der hensynet til siktsoner, etablering av hotell, parkeringsgarasje med tre dekke, kollektivtilbud, hensynet til småbåthavn, trafikale forhold jfr. fylkesvegen, gangveg langs sjøen m.m. er søkt ivaretatt. Strandpromenade med allmenn tilgjengelighet inngår i planene, og er en del av en samlet promenade rundt havna.

Planen viser mulighet for et hotell med BRA ca. 10 000 m2 (150 rom) på mellom 4 og 5 etg, og der løsningen knyttes spesielt til dette konseptet. Dette er i utgangspunktet et konferansehotell, som kan romme fasiliteter for konferanser og tilsvarende arrangementer, men også tjene som attraktivt hotell for innlosjering av andre gjester (turister / tilreisende).Grunnformer med lamellstruktur, lokaliseringsprinsipper som for eks. nærheten til vannet og kontakten med promenaden og de offentlig tilgjengelige uterommene må beholdes jfr. bestemmelsene. Fasadeutforminger må derimot bearbeides videre innenfor gitte rammer.

Det er gjennomført en rekke kartlegginger herunder grunnundersøkelser, sedimentundersøkelser, støyundersøkelse m.m. Det er også laget 3D-modell for planområdet samt for bebyggelse som ligger rundt. Dette vil gi alle en mulighet for å vurdere hvordan dette er tenkt og ev. hvilke konsekvenser det vil ha.

Det videre arbeidet vil være at kommunen går gjennom planforslaget og i dialog med forslagsstiller søker å få avklart spørsmål som kommer opp ved en nærmere gjennomgang av planforslaget. Det er et omfattende planforslag og arealets sentrale beliggenhet og betydning for Egersund by gjør det viktig å foreta en grundig behandling. Når planforslaget regnes for å være komplett vil det blir fremmet for Planteknisk utvalg som tar stilling til om det skal legges ut til offentlig ettersyn eller ei. Planen vil så bli lagt ut til offentlig ettersyn i minst 6 uker før den fremmes for andre gangsbehandling i PTU og Kommunestyret.

Dersom en har spørsmål kan disse rettes til plankontoret på tlf. 51 46 80 00.

Bilder

Hotellplaner juni 2012

Hotellplaner juni 2012

Hotellplaner juni 2012

Hotellplaner juni 2012