Navn: Gro Anita Trøan
Alder: 47 år
Stilling: Rådmann
Arbeidssted: Rådhuset
 1. Beskriv deg selv med tre ord?
  Utholden, engasjert og målrettet.
   
 2. Hvor og hva jobber du med?
  Jeg har kontor på rådhuset i 4. etg og jobber med å gjennomføre og videreutvikle våre mål og strategier innenfor gitte rammer. Hovedfokus for alle kommuner er å omstille arbeidspraksisen. Vi må rett og slett både forenkle, forbedre og fornye arbeidet. Det handler i stort om å dyktiggjøre organisasjonen til å få til de endringene som må til for å klare oppgavene våre, både i dag og i framtiden. Da er det viktig å jobbe systematisk med forbedringsarbeid for å skape en varig positiv effekt.
   
 3. Hvor lenge har du jobbet i Eigersund kommune?
  I august har jeg jobbet her i 3 år.
   
 4. Hva er det beste med å jobbe i Eigersund kommune som rådmann?
  Alle de dyktige folkene. Både ansatte, samarbeidspartnere og frivillige. Det er bare å se rundt seg, vi har mange gode ressurser i kommunen.
   
 5. Hva motiverer deg til å gjøre en god jobb?
  Det å gjøre en forskjell i hverdagen for folk. Det er jo det kommunen handler om.
   
 6. Hva bidrar du med for å skape god stemning på jobb? Har du noen tips og triks?
  Det aller viktigste i min rolle er å skape trygge rammer for alle, slik at alle bidrar aktivt med sin kompetanse og utfordrer seg selv og hverandre gjennom å prøve nye løsninger, feile og justere raskt. Og derfor utfordrer jeg meg selv og andre til å «leke mer» i jobben, rett og slett for å utvide handlingsrommet vårt. Mitt beste tips er å være imøtekommende og lyttende fordi det som regel alltid er gode stemningsskapere, mens sang og dans må gjerne tilpasses person og situasjon. Når vi har vanskelige problemer å løse sammen, kan løsningsforslag litt utenom det vanlige bidra til et lite løft. Å dele «det utenkelige» med hverandre kan være ganske så befriende og bidra til mer kreative løsningsforslag enn ellers.
   
 7. Nevn en god eller morsom opplevelse som du har hatt på jobb i kommunen?
  Når jeg fikk med meg to kollega på å danse linjedans på avdelingsmøte for renholderne våre. Så må jeg også nevne julesangen som Leif Obrestad og Arild Sandstøl fremførte på juleavslutningen vi hadde for lederne i fjor, det var en fin opplevelse.
   
 8. Hvis du skal framsnakke noen – hvem fortjener positiv oppmerksomhet? Begrunn gjerne hvorfor.
  Vanskelig å velge. Men jeg vil gjerne trekke frem de ansatte på Helsestasjonen med Tina Rosenblad i spissen. De er en trygg base, både i vanskelige situasjoner og i hverdagsopplevelser.

Tre på tampen - sommerversjon

Strandliv eller topptur i fjellheimen? 
Topptur i fjellheimen.

Kjeks eller beger?
Kjeks, selvfølgelig.

Til slutt, hva ville du valgt om du HELE sommeren måtte: alltid gå med sokker i sandaler, eller matchende grilldress (type 80-talls) sammen med mannen?
Jeg fryser lett på bena, så da ville jeg tatt på meg noen veldig fine, kanskje glitrende, sokker og noen fine sandaler. Jeg hadde aldri fått mannen min til å gå i grilldress…

Takk for praten, Gro Anita!

Rådmann og FRAMsnakk ønsker alle ansatte og innbyggere i Eigersund en riktig fin sommer, og oppfordrer alle til å leke mer :-)

frampå - rådmann på lekeplassen

FRAMsnakk? Hvem er vi?

FRAMsnakk-redaksjonen består i dag av Ida Birkeland Grova (prosjektkoordinator FRAM), Sem Hadland (kommunikasjonskonsulent), Kjersti Søyland Bye (mulighetsutvikler) og Hilde F. Nilson (fagleder digitalisering).

Tips oss gjerne om noen du vil lese om!