Navn Odd Stangeland
Alder: 46 år
Rolle: Ordfører
Arbeidssted: Rådhuset
 1. Beskriv deg selv med tre ord?
  Engasjert, arbeidsom og håpløst sentimental.
   
 2. Hva er det beste med å være ordfører i Eigersund kommune?
  Det å få representere kommunen i mange spennende arena. Alt fra i møte med personen på gata, til store forsamlinger. Jeg er stolt av kommunen vår og setter pris på å ha fått denne muligheten. Som ordfører har du en enorm frihet til å gjøre det du ønsker. Jeg ordner egentlig alt selv – på godt og vondt.
   
 3. Hva motiverer deg til å gjøre en god jobb?
  Jeg har tro på kommunen, folkene, kommunen som organisasjon og næringslivet. Og så har jeg tro på at vi kan få til mye spennende samarbeid på tvers. Små ting kan gjøre store forskjeller.

  I tillegg så er det noe med å vite at rollen er på «lånt tid». Nå har jeg 4 år til, jeg vil gjøre noe bra mens jeg har muligheten til det.
   
 4. Hva bidrar du med for å skape god stemning på jobb? Har du noen tips og triks?
  Det handler mye om hvordan du møter andre. Å møte andre med respekt og ta hverandre på alvor. Jeg bruker også en god del tid på de som ikke kommer til orde. Tror jeg har blitt flinkere til å møte andre og lytte. Det mener jeg er et godt tips for samarbeid.
   
 5. Nevn en god eller morsom opplevelse som du har hatt som ordfører i kommunen?
  Da tror jeg at jeg vil spole tilbake 4 år til ekstremværet «Synne». Det å være ny ordfører og oppleve en kommune som fungerte så godt, det var en god opplevelse som formet min rolle som ordfører. Jeg følte meg trygg på det som jeg representerte. Eigersund på sitt aller beste.
   
 6. Vi ønsker å framsnakke deg og Frivilligsentralen for det positive bidraget dere gir i desember gjennom «ordførerens julekalender». Kan du fortelle litt mer om tiltaket?
  Det hele startet for 4 år siden. Kommunen gjorde noen endringer rundt utdeling av priser og jeg funderte på en ide rundt hvordan vi kunne løfte frem frivillige lag og foreninger og hva de gjør. Etter en prat med Frivilligsentralen endte vi opp med «ordførerens julekalender». Tanken var at dette kunne fortsette uavhengig av person.

  Rollen som ordfører er tonet ned med vilje. Det er jo egentlig en frivillighetskalender. Det handler om de som bidrar. Om helt vanlige folk som gjør helt vanlige ting. Både den som gjør som noe for veldig mange og den som gjør noe for et enkelt menneske. Vi ønsker å løfte frem personer fra hele kommunen, fra organisert og uorganisert frivillighet, og på tvers av aldersgrenser.

  Tanken bak kalenderen er et ønske om å gi oppmerksomhet til de som bidrar, men også å motivere andre til å bli frivillig.

  Du finner ordførerens julekalender på Dalane Tidende og på instagram ordforerieigersund.
   
 7. Hvis du skal framsnakke Eigersund – hva er det beste med å bo og jobbe i kommunen vår?
  Jeg er utrolig glad i naturen her og turmulighetene. Og så er jeg glad i byen Egersund. Byen vår er finere og mer verdifull enn det vi er klar over. Vi har jo en av Norges best bevarte trehusbebyggelse. Men aller best er møteplassene, folkene og det som skjer. Fra store arrangement til det å treffe noen i gågata. Og så har vi kort vei til mer urbane steder.

  Eigersund er en trygg plass å vokse opp i. Kort sagt – det er den beste plassen å bo!

 

frampaa ordfører1Tre på tampen:

Nissekostyme eller julegrøt hver dag hele året? 
Det må bli julegrøt.
 

Piffi på julegrøten eller kanel på julepizzaen?
Høres bedre ut med piffi på julegrøten.
 

Er det greit å klemme på pakkene før du skal åpne de på julaften?
Ja, absolutt.

Vi kan ikke si oss enig i det siste spørsmålet, men uansett - takk for praten, Odd!