Derfor var kinosalen i dag full av elever fra ungdomstrinnet som fikk høre Leif Broch fortelle at så lenge en har et godt og fungerende demokrati, fred og ytringsfrihet så har vi det godt, men hvis en derimot tar bort noen av disse godene vil mange føle at en må kjempe. Et lydhørt publikum nikket seg enig i at begrenset tilgang til internett gjennom sensur, overvåkning av mobiltelefon og e-post var å tråkke over streken. Leif E Broch er i dag ansatt i Eigersund kommune men har tidligere tjenestegjort i FNs fredsbevarende styrker og vært valgobservatør i utlandet.

Leif broch om frigjøringsdagenOver 100 000 nordmenn har tjenestegjort i 100 internasjonale operasjoner i mer enn 40 land — 8. mai hedrer vi deres innsats. Veterandagen skal gi anerkjennelse til alle militære veteraner fra andre verdenskrig, FNs fredsbevarende operasjoner og operasjoner i regi av NATO. Dagen markeres over hele landet.

Frigjøringsdagen i Norge den 8. mai 1945 er den dagen tyske militære styrker kapitulerte etter fem år med okkupasjon. Tyskland dro betingelsesløst, og ut over sommeren 1945 ble de tyske styrkene sendt tilbake til Tyskland. Frigjøringsdagen er i Norge offisiell flaggdag.

Elever og lærere syntes at dette var en fin måte å markere dagen på.