Våren 2010 søkte Eigersund Kommune om midler fra Rogaland Fylkeskommune til to prosjekter i Frisk i friluft. Det ene som denne turen er en del av er "Helleland skole - turer for innvandrere og flyktninger”. Det ble søkt om midler til aktiviteter/turer som innbefatter flyktninger og innvandrer ved Eigersund Voksenopplæringssenter, sammen med elever på ungdomstrinnet på Helleland skole. Aktivitetene er fundert på tanken om "hverdags friluftsliv" og er sentrert rundt omkring i nærområdet.

Storlibu nær ImeseidPå vei til Storlibu ble det en stopp på gården Imeseid hvor deltakerne fikk en kort innføring i historien til gården og en anledning til å ta en titt i fjøset. Turen fortsatte den siste kilometeren og på den måtte hengebrua forseres. For mange ble nok dette vanskeligste på turen og det var mange skjelvne bein men alle kom seg over brua. Vannføringen gjorde at steinbrua var ca 1 meter under vann.

På Storlibu orienterte Dalane Friluftsråd om Storlibu og at den kan brukes av alle når som helst. Så satte vi i gang å hogge ved og lage bål. På bålet lagde vi fiskeburger, og varm drikke. Maten falt i smak hos alle og det var godt og sitte å varme seg rundt bålet med noe godt og drikke.

Relaterte lenker