Da vil vi høre fra deg! Send navn og begrunnelse til friskliv@eigersund.kommune.no

Viktig samfunnsinnsats

Verdensdagen for fysisk aktivitet er 10. mai. Dagen benyttes verden over for å inspirere flere til å bli mer fysisk aktive. Effektene av fysisk aktivitet er mange og det beste du kan gjøre for å sikre deg et langt liv med minst mulig sykdom og plager.

Fysisk aktivitet reduserer risikoen for flere livsstilssykdommer og lidelser. Kanskje vel så viktig er det at jevnlig fysisk aktivitet gir et bedre humør og en bedre evne til å mestre livssituasjonen du står i. Ildsjelene vi søker gjør med andre ord en stor innsats for lokalmiljøet, folkehelsen og den enkelte som har latt seg motivere til å bli mer fysisk aktiv.

Dine30

Helsedirektoratet har lansert Dine30 som en kampanje for å gjøre det mer overkommelig å oppfylle anbefalingene om fysisk aktivitet. Det er lite som skal til for å få store effekter! Noen tips kan være:

  • Lag faste rutiner som sikrer deg Dine30 hver dag
  • Del Dine30 opp i mindre økter: 10 minutter x 3 = Dine30 og akkurat like bra
  • Tenk på trapper, bakker og omveier som en mulighet – hver gang du blir litt andpusten er det bra!
  • Prøv nye ting – gjerne med venner eller kjente
  • Lag deg «beredskapsplaner» for alt som kommer til å komme i veien (det gjør det!)
  • Mål skritt eller registrer aktivitet med en app eller en aktivitetsmåler (de fleste nye telefoner har installert målere). Eller registrer manuelt.

Gode hverdagsrutiner er det som skal til for å slippe å kjempe hver gang du skal være i aktivitet. Kan det bli den samme selvfølgen å velge trappene i stedet for heisen som det er å pusse tennene om kvelden? Og ha det gøy!

Les mer om Dine30 og få andre tips her.