Den politiske og administrative ledelsen i Rogaland fylkeskommune ved fylkesordfører Janne Johnsen (H), fylkesvaraordfører Terje Halleland (FrP) og fylkesrådmann Trond Nerdal besøkte i dag Eigesund kommune. 

Besøket var et ledd i fylkeskommunens dialog med fylkets ulike kommuner.

Vertskapet fra Eigersund kommune var ordfører Leif Erik Egaas (H) og rådmann Ketil Helgevold.

Det ble reist ulike problemstillinger, men samferdsel, med bakgrunn i Nasjonal Transportplan, var et hovedtema på møtet. Ledelsen i Eigersund poengterte bla viktigheten av at dobbelspor på Jærbanen blir videreført til Egersund. Ordføreren tok også opp problemstillingen rundt tunell på FV-44 gjennom Årstadfjellet slik at gjennomgangstrafikken blir ført utenom sentrum av byen.

Både ordfører og rådmann nyttet også anledningen til å gi ros til både samarbeidet med og Dalane Videregående skoles opplegg på ulike områder, herunder spesielt vindkraft. 

Ordføreren orienterte også om utvikling av boligtomter i Eigersund i årene fremover, samt utvikling av industriområdet på Eigestad. Men også Statens Vegvesens tilbud om samarbeid om å utvikle Egersund som ”sykkelby” var et tema.

På bildet fra venstre: Fylkesrådmann Trond Nerdal, fylkesvaraordfører Terje Halleland (FrP), ordfører Leif Erik Egaas (H),  fylkesordfører Janne Johnsen (H) og rådmann Ketil Helgevold.