Fylkesmesterskapet vil foregå på Egersund Arena i Evangeliehuset i Egersund 3. mai fra klokken 09:00. Dette er en publikumsvennlig øvelse så elever fra ungdomsskolene, den videregående skolen, representanter fra kommunen og mange flere er invitert. Arrangementet er også åpen for publikum. Konkurransene fungerer som uttak til NM.

Fra Egersund deltar Tonje Soldal på 18 år og Marita Puntervoll på 20. De er lærlinger på 1. og 2. året og er til daglig å finne i Eigersund kommune og på SUS. Begge ser fram til konkurransen. I 2010 gikk våre deltakere videre til landsfinalen. Konkurransen avholdes annen hvert år.

Bak konkurransen står en arbeidsguppe med representanter fra videregående skoler i Rogaland, opplæringskontor og kommuner. Vertskapet er imidlertid Eigersund kommune og Dalane videregående skole. Sektoren har et stort udekket rekrutteringsbehov. Bruk av konkurranser og rollespill har blitt viktige verktøy og metoder både i rekrutteringsarbeidet og i utdanningen ved å løfte det faglige innholdet.

Lærere som har elever som trener til konkurranser i undervisningen på helsearbeiderfag mener at når elevene får vise sine kunnskaper i praktiske øvelser blir de engasjerte, motiverte og mer bevisste på sin egen kompetanse. Elevene liker det og gleden av å lære blir større. Konkurransene er satt opp med planlegging, gjennomføring og evaluering og kan fungere som god trening til fagprøven.

Vinnerne av fylkesmesterskapet i Egersund 3. mai får representere sitt fylke i Yrkes-NM på Lillestrøm i november.

Program

09:00 - Presentasjon av dommere og deltakere
09:15 - Ordføreren ønsker velkommen
09:30 - Konkurransene starter
09:30 - Randaberg Videregående skole
10:15 - Stavanger Universitets-sykehus
11:00 - Jåttå videregående skole
11:45 - Eigersund Kommune
12:30 - Time videregående skole
13:15 - Sandnes kommune
14:00 - Stavanger kommune
14:30 - Kulturellt innslag
15:15 - Premieutdeling