Fyrlyssenteret er et møtested for rusmisbrukere i Eigersund. Ett lavterskeltilbud hvor de kan treffe andre mennesker i rolige omgivelser, få hjelp med hverdagslige ting og få et måltid sammen med andre. Lokalitetene ligger i trivelige lokaler i Egersund sentrum. Det er ti år siden Fyrlyssenteret ble åpnet for første gang og siden da har det vært usikkerhet om videre drift flere ganger. Nå som Eigersund kommune kommer inn som eier blir fremtiden mer forutsigbar og en kan tenke mer langsiktig. Samtidig vil det bli et tettere samarbeid mellom senteret og resten av kommunen sin rusomsorg. Rundt åtte brukere møter opp de tre dagene i uka tilbudet finnes.

Det ble holdt taler av både lokale og regionale representanter fra Frelsesarmeen. Disse sa at de hadde et godt samarbeid mellom kommunen og armeen. Videre ble det påpekt at Fyrlyssenteret hadde vært et positivt møtested for brukerne, men også at prosjektet hadde gjort noe med hele byens befolkning. Senteret er godt likt, noe som blant annet vises igjen med at russen i år samler inn penger til formålet.

Et samarbeid med Frelsesarmeen vil bli videreført. Dette gjelder blant annet utlevering av mat til de som trenger dette samt gatefotballprosjektet.

Fyrlyssenteret
Ordfører sammen med de ansatte på Fyrlyssenteret samt andre representanter fra rusomsorgen i Eigersund.

 

Ovverrekkelse av fyrlyssenteret