Vi lever i et trygt og stabilt samfunn der vi er vant til at det meste fungerer som det skal. Men uvær, naturhendelser, sabotasje, tekniske problemer, terror eller krigshandlinger kan føre til at du mister for eksempel strøm eller vann, og at det bli vanskeligere å få tak i nødvendige varer. Derfor bør vi alle ta noen enkle grep hjemme, slik at vi kan ta vare på oss selv og de rundt oss i 72 timer. På den måten er vi alle en del av Norges beredskap.

Dette bør du ha hjemme om noe skjer

Tenk igjennom hvilke farer og ulykker som kan ramme deg hjemme, og forbered deg best mulig. Hvis strømmen blir borte eller du blir isolert av været i flere dager, bør du være rustet til å klare deg selv i minst tre døgn. 9 liter vann per person, knekkebrød og radio er tre ting som en bør ha i beredskapslageret. Les hele lista på nettsiden sikkerhverdag.no.

Vinn førstehjelpsutstyr i premie

Denne uka vil vi ha flere konkurranser på Facebook med enkle spørsmål om egenberedskap hjemme. Har du ikke Facebook, så vil de samme spørsmålene dukke opp her på våre nettsider med samme mulighet for å vinne.

Dagens spørsmål

Nevn en ting som du må ha i beredskapslageret ditt hjemme. Send inn svaret på vår facebookside eller som epost til info@eigersund.kommune.no. Vi trekker en vinner som får en praktisk pakke med førstehjelpsutstyr for sport og fritid.