Eigersund kommune har mottatt et forslag om reduksjon av minstearealet for hjort i deler av kommunen. Eigersund Bestandplanområde for Elg og hjort foreslår at minstearealet i sone 1 (majoriteten av kommunen) reduseres fra 3000 dekar til 1000 dekar. I sone 2 (Heltandsheia og omegn) er minstearealet allerede 1000 dekar per i dag. Når man først gjennomfører en revidering av minstearealet er det naturlig å vurdere hva som er riktig minsteareal i alle deler av kommunen, saken/høringen omhandler derfor hele kommunen.

Bestemmelser om jaktåpning og minsteareal er for hjortevilt fastsettes som lokale, kommunale forskrifter. Hjemmelen til å endre minstearealet er gitt i Forskrift om forvaltning av hjortevilt § 6. Når høringsfristen har utgått behandles saken politisk og en eventuell endring av minstearealet vedtas i planteknisk utvalg.

Hele høringsnotatet samt forslaget fra Eigersund Bestandsplanområde for Elg og Hjort finner du ved å følge linken under artikkelen. Ved spørsmål kan du også ta kontakt med kommunen på post@eigersund.kommune.no. eller tlf. 51 46 83 23/46 63 16 36.

Uttalelser til saken sendes på e-postadressen over eller som papirpost til 

Eigersund kommune
Teknisk avdeling, 
Postboks 580, 
4379 Egersund. 

Høringsfristen er satt til 7. februar 2024.

Aktuelle dokumenter: