Eigersund/Startsiden/Hva er viktig for deg?-dagen

Hva er viktig for deg?-dagen

print.png email  .png
Ansatte på hverdagsrehabilitering

Avdeling for hverdagsrehabilitering står i dag stand på AMFI Eikunda i forbindelse med "hva er viktig for deg?-dagen" som markeres i hele landet 6. juni. Målet med dagen er å oppmuntre til flere gode samtaler mellom de som gir helse- og omsorgstjenester og de som mottar tjenestene.

Hva er det pasienten virkelig trenger, ønsker og håper på? Å flytte oppmerksomheten fra «hva er i veien med deg?» til «hva er viktig for deg?» bidrar til en viktig retningsendring i helsevesenet.

Vi ønsker at helsepersonell skal bli flinkere til å lytte, til å forstå hva som er viktig for den enkelte pasient. Det fremmer god helse. I en travel hverdag er det utallige situasjoner der det som virkelig betyr noe for pasienten og de pårørende ikke forstås eller snakkes om. Hva er viktig for deg?-dagen er en mulighet til å stoppe og tenke litt over hvordan vi lytter, hvem vi lytter for og hva vi gjør med svarene vi får.

iden starten i Norge i 2014 har Hva er viktig for deg?-dagen blitt en internasjonal bevegelse. I fjor markerte over 30 land over hele verden denne dagen.

Opprettet 6. juni 2018 av Sem Hadland.